CHP İl Başkanı Enver Kiraz, 2 Temmuz 1993'te Sivas'taki Madımak Oteli'nde 33 kişinin yanarak öldüğü olayın aradan 22 yıl geçmesine karşın hala aydınlatılamadığını belirtti.

Enver Kiraz, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas'ta Pir Sultan Abdal Anma Etkinlikleri sırasında Madımak Oteli'nde vahşice bir katliam yaşandığını hatırlattı. 33 yazar, ozan, düşünürün yakılarak öldürüldüğünü ifade eden Kiraz, şöyle devam etti: "Aynı zamanda iki otel görevlisi hayatını kaybetti. Aradan 22 yıl geçmesine karşın o görüntüleri her izlediğimizde tüylerimiz diken diken oluyor. 22 yıl sonra Sivas katliamını yapanları lanetliyorum. Tabi bu katliam maalesef aydınlatılamadı. Üzerindeki sis, karanlık perde aralanamadı. Firari olan sanıklar da dava zamanaşımına uğratılarak özgürleştirildi. Bu AKP iktidarı döneminde gerçekleşti. Biz insanlık suçlarının zamanaşımına uğramayacağını savunuyoruz. Mutlaka bunların tekrar yargılanması gerekir. Bu olayların bir daha yaşanmaması için Madımak Oteli'nin bir utanç merkezine dönüştürülmesi gerekiyor. Bu taleplerimizi yineliyoruz. Acı olayı bir kez daha kınıyoruz. Yarın çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili ile birlikte Sivas'ta olacağız. Örgütümüzle birlikte Malatya'dan çok sayıda katılımla Sivas'ta bu olayı kınayacağız. Demokrasi için bu tür olayların unutulmaması gerekiyor."

Ramazan ayında olunmasına rağmen Ortadoğu'da da kan aktığını vurgulayan Kiraz, "Maalesef Ramazan ayında olmasına rağmen Ortadoğu'da, İslam dünyasında kan akıyor. Mezhepsel kavga nedeniyle insanlar katlediliyor. IŞİD terör örgütü tarafından yapılan katliamı da birkez daha kınıyoruz. Kime karşı işlenirse işlensin katliamları kınıyorum. Reyhanlı ve Cilvegözü'ndeki patlamaların aydınlatılması gerekiyor. Suriye'ye Türk askerinin girip girmemesini tartışmasını da uygun bulmuyoruz. Türkiye'nin Suriye'ye girmesi için hiçbir nedenin olmadığını düşünüyoruz. Mehmetçiklerin de şehit edilmesine yol açılmamasını istiyoruz." diye konuştu.