Bursa'da 1993 yılında ehliyet alarak minibüs şoförlüğüne başlayan ve geçen sürede direksiyon başında tek bir ceza dahi almayıp, kazaya karışmayan Nail Kara takdir belgesi ile ödüllendirildi. Gürsu Emniyet Müdürlüğü ve Şöförler Odası 22 yıllık meslek hayatında hiç ceza yazılmayan Kara'yı ödüllendirirken diğer arkadaşlarına örnek olması temennisinde bulunuldu.

Şoförler Odası Başkanı Recep Kaya, ceza almayan şoför bulmanın zorluğuna dikkat çekerek, “İlçe emniyet müdürlüğü ve şoförler odası olarak Gürsu’da faaliyet gösteren ticari araç sürücülerimizden bu güne kadar kazaya karışmamış, kurallara riayet göstermiş bir arkadaşımızı örnek şoför olarak seçim ona onur belgesi vermeyi uygun bulduk.” dedi. Bu uygulamayı bundan sonra da geleneksel olarak devam ettireceklerini anlatan Kaya, “Hem ticari araç kullanan arkadaşlarımızı heveslendirmek ve teşvik etmek, hem de daha düzenli araç kullanmalarına vesile olmak ve örnek olması amacıyla bu takdir belgesini verdik.” şeklinde konuştu.

ÖRNEK ŞOFÖRÜ KUTLUYORUM

Gürsu Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir ise, örnek şoför Nail Kara’yı tebrik ederek, “Bu güne kadar yaptığı düzenli, dikkatli sürücülüğünden dolayı ve bu güne kadar her hangi bir cezai işleme maruz kalmadığından, aynı zamanda esnaflık vazifesini de en iyi şekilde yaptığından dolayı kendisini kutluyor ve bunun diğer şoför arkadaşlara da örnek olacağını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Gürsu minibüs durağında 22 yıllık minibüs şoförlüğü yapan Nail Kara da, bu onurdan dolayı çok mutlu olduğunu ve sorumluluğunun daha da arttığını dile getirirken şöyle konuştu: “Her hangi bir trafik ihlali yapmadığımdan dolayı her hangi bir ceza görmedim. Kuralara uyarak, her hangi bir şekilde kırmızı ışıkta geçmeyerek böyle bir ceza almadım. Ticari araç kullandığımız için zor bir başarı. Diğer şoför arkadaşlara da kurallara uymasını ve müşterilerine rahat bir yolculuk yaptırmalarını tavsiye ederim.”


BAŞYARILI POLİSE BAŞARI BELGESİ
Bu arada törende ilçe emniyet müdürlüğünde görev yapan örnek polis memuru Abdurrahman Kahveci’ye de başarı belgesi verildi. Gürsu emniyet müdürü Erdoğan Baydemir, 2 – 6 Mayıs tarihlerinde trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Bu faaliyetlerimizi yaparken yıl içinde üstün başarı gösteren ve vatandaşla diyoloğu iyi olan personelimiz arasında yaptığımız değerlendirmede Abdurrahman Kahveci kardeşimizi de başarı belgesi ile ödüllendirmek istedik. Kardeşimiz özverili çalışan bir personelimiz, bunun da diğer personelimize de örnek olmasını istiyoruz. Kardeşimize bu güne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı başarı diliyorum başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Başarı belgesi alan polis memuru Abdurrahman Kahveci ise başarı belgesini arkadaşları adına aldığını belirterek, kendisine bu onuru layık gören amirlerine teşekkür etti.