Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) üstün yetenekli çocuklara gereken özel eğitimin sağlandığı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Seçim Sınavı yarın (22 Mart) saat 10.00’da yapacak. Türkiye genelinde ilk kez yapılacak ve 228 bin öğrencinin katılacağı merkezi sınavın giriş belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden açıklandı. 64 il merkezinde aynı anda uygulanacak sınava ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri katılabilecek.

Sınava katılacaklar arasında herhangi bir engeli olan öğrencilerin durumunun MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne (ÖERGM) önceden bildirilmesi gerekiyor. Bunun için öğrencinin raporu olması şart. Öğrenciler sınava sadece öğrenim gördükleri okul müdürlükleri tarafından onaylanmış sınav giriş belgesi ile girecek. Onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

ELEKTRONİK EŞYALAR YASAK

Sınava cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı vb. iletişim araçları, data bank, diz üstü bilgisayar, el bilgisayarı, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği olan cihazlar vb. teçhizat, fotoğraf makinesi, kamera vb. cihazlar ile gelenler bina içine alınmayacak.
Sınav soru ve cevap anahtarı ise 24 Mart günü (http://www.meb.gov.tr) internet adresinden yayınlanacak.