23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıldönümü Adana'da coşkuyla kutlandı.

Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla bayrak göndere çekildi. Buradaki programın ardından protokol üyeleri ve öğrencilerden oluşan kortej Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Atatürk Caddesi'nden İstasyon Meydanı'na yürüdü. İstasyon Meydanı'ndaki merasimde Vali Mustafa Büyük, halkın ve çocukların bayramını kutladı. Günün anlamını belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, 23 Nisan’ı ‘halk iradesinin ülkenin kaderine hükmettiği, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun belirlendiği’ olarak tanımladı. Akpınar, “95. yılını kutladığımız bu günde milletçe duyduğumuz gurur ve mutluluk çok büyüktür.” dedi.

Daha sonra Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Atatürk ve Milli Egemenlik" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Çocukların okuduğu şiirlerle organizasyon renklenen etkinlik halkoyunları ve sportif gösterileriyle son buldu.

Törene 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ, siyasi parti temsilcileri, mülki ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.