Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Erdoğan, çocuklarla birlikte dünya barışı için şarkı söylerken, “Çocuklara kıymayın efendiler” diye seslendi.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen yaklaşık 500 çocuğa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle birlikte tüm dünya çocukların bayramını kutluyorum. Çocuk dünyanın her yerinde masumiyetin simgesidir. Sizlerin masumiyeti bizleri daha aydınlık bir gelecek inşa etme konusunda teşvik ediyor. Çocukların yüzüne endişe değil, tebessüm yakışır. Minicik yürekler acıyla değil, sevgiyle dolu olmalıdır. Çocukların gözlerinde korkuyu değil, ümidi görmek istiyoruz” diye konuştu.

Hep birlikte dünyaya seslendiklerini kaydeden Erdoğan, çocuklarla birlikte “Çocuklara kıymayın efendiler” diye seslendi. Ülkelerine döndüklerinde çocuklardan bu mesajı iletmesini isteyen Erdoğan, “Dünyanın geleceği sizlersiniz. Ben sizlere güveniyorum.” dedi. 23 Nisan’ın aynı zamanda milli egemenliğin temellerin atılığı çok önemli bir bayram olduğunu ifade eden Erdoğan, “Ülkemiz ve milletimiz için bu kadar büyük önemi olan bir gün sadece çocuklara aittir. Niçin biliyor musunuz? O büyük mücadeleyi yürüten kadrolar kendilerinden ziyade çocukların özgür ve müreffeh geleceğini düşünüyorlardı. Meclis’imizi çocuklarla birlikte ve çocuklar için açtılar. Cumhuriyeti kurarken en önde çocuklar vardı.” şeklinde konuştu.

“DÜNYAMIZ İYİLİK VE GÜZELLİK EKSENİNDE DÖNÜYOR”

“Hayali olmayanın hedefi de olmaz” diyen Erdoğan, çocuklardan dünya için güzel hayaller kurmaktan asla vazgeçmemelerini istedi. “Çölün ortasında dahi masmavi denizi hayal etmekten asla geri durmayın” diye konuşan Erdoğan, “Dünyada gördüğünüz kötülükler sizi asla endişelendirmesin. Dünyamız iyilik ve güzellik ekseninde dönüyor. Yeter ki sizler yarın ülkelerinizde söz sahibi yöneticiler, toplumunuz önderleri olduğunuzda bunları unutmayın. Hayallerinizin hedeflere dönüşmesini, hedeflerinizin de gerçekleşmesini temenni ediyorum.” dedi.

Çocukları birer kültür elçisi olarak görmek istediğini ifade eden Erdoğan, dünyanın sorunları çözmekteki anahtar kelimenin ‘sevgi’ olduğunu söyledi. Kurulan dostlukların tüm dünyayı kaplamasını temenni etti.