23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Samsun'da düzenlenen törene kısa kollu okul forması ile katılan öğrenciler soğuk hava nedeniyle dondu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkadım ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen çelenk koyma töreni öncesi okul flamaları ve bayrakları taşıyacak olan öğrenciler yarım saat öncesinde alan getirildi. Dondurucu soğuk ve törenin hemen öncesinde öğrenciler yağan yağmurda ıslanmamak için parktaki ağaçların ve iş yerlerin saçaklarının altına girdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in tören alanına gelmesiyle birlikte tören başladı. Flama, bayrak ve çelenk taşıyacak olan öğrencilerin üşümemek için giydikleri montları görevliler tarafından tören esnasında toplandı. Ancak kısa kollu okul forması ile çelenk başında bekleyen bir kız öğrenci soğuk havaya daha fazla dayanamayarak ellerini ovuşturarak titremeye başladı. Durumu fark eden İl Milli Eğitim Müdürü Girgin çelengi sunmak üzere geldiğinde öğrenciye "Sen neden kısa kollasın, neden montunu çıkarttın" diyerek uyarılarda bulundu.

Çelenk sunumu sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan etkinlikler ise soğuk hava ve yağmur nedeniyle Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'na alındı.