Eskişehir merkezli 12 ilde cumartesi sabahı gerçekleştirilen operasyonunda gözaltına alınan polislerden 23'ü, savcının talimatıyla sabah erken saatlerde KOM Şube'den adliyeye sevk edildi. Eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık'ın ise tutuklama istemiyle 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildiği öğrenildi

Sabah 05.00 - 06.00 saatleri arasında küçük gruplar halinde hastanede sağlık kontrolünden geçirilen polisler, daha sonra adliyeye getirildi ve şu anda adliyenin zemin katında bekletiliyor. Savcının, işlemleri gece yarım kalan polislerden 3'ünün ifadesini alma işlemini ise adliyede başladığı belirtiliyor.

Eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık'ın ise tutuklama istemiyle 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği bildirildi.

AVUKATLAR POLİSLER ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜKTEN SONRA ARANDI

Bu arada, polislerin adliyeye sevki sırasında ilginçlikler yaşandığı ortaya çıktı. Gece saat 03.00 sıralarında KOM'da iki savcı nezaretinde ifade alma işlemine ara verildiği; ancak polislerin sabah savcının talimatıyla erkenden adliye sevk edildiği kaydedildi. Gözaltındaki polislerin avukatlarının, polisler adliyeye sevk edildikten sonra aranarak adliyeye gelmelerinin istendiği kaydedildi.