Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Aydın Efeler ilçesi Dalama Aile Sağlığı Merkezinde (ASM) görev yapan 23 yıllık Dr. Bilgin Çetin’e sosyal medyadaki paylaştığı fotoğraftan dolayı devlet büyüklerine hakaretten devlet memurluğundan çıkarılması için idari ve adli soruşturma başlatıldı. Sosyal medyadaki paylaşımı bir kişi tarafından şikayet edilen Dr. Bilgin Çetin hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın photoshoplu fotoğrafını paylaştığı için soruşturtma açıldığı öğrenildi. Dr. Bilgin Çetin bu paylaşımını daha sonra sosyal medyadaki hesabından sildi.

Aydın’da görev yapan Dr. Bilgin Çetin’e Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından devlet büyüklerine hakaretten devlet memurluğundan çıkarılması için dava açıldı. Aynı konuda Aydın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da açılan idari soruşturmada Dr. Bilgin Çetin’e 20 puan ceza kesileceği belirtildi.

Dr. Bilgin Çetin’e açılan soruşturmayla ilgili basın açıklaması yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Aydın Dalaman ASM'de çalışan Dr. Bilgin Çiftçi'nin yaklaşık 6 ay kadar önce bu toplumsal olaylara karşı hassasiyet gösteren bir arkadaşı tarafından kendisine iletilen bir görsel paylaşımı Facebook sayfasında paylaşması sonrası yaşananları anlattı. Aydın, bu paylaşımda dönemin daşbakanı şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi filminde bir karakter olan Columle'in şaşkınlık, hayret ve yemek yeme olaylarını gösteren üç fotoğrafın yan yana gösterildiğini ve bu paylaşımı Dr. Bilgin Çiftçi'nin sayfasında gören bir takipçisinin Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiği iddiasıyla Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Aydın Emniyetine ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına şikayette bulunduğunu kaydetti.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının kendisine iletilen şikayeti ciddiye alarak Dr. Bilgin Çiftçi hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 125.madde E bendi (b) fıkrasında belirtilen 'Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzer birini basması, çoğaltmak, dağıtmak ve bunları kurumların herhangi bir yerine asmak ve teşhir etmek' fiili gereğince Devlet Memurluğundan Çıkarılma cezası ile cezalandırılmasını teklif ederek soruşturma başlattığını belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, iddiasında, Yüzüklerin Efendisi filminde bir Hobit olan Columle karakterinin fiziki özelliklerine, çıkardığı seslere, yediği yemek cinsi ve şekline, yaşadığı mağaralara atıfta bulunup yorum getirmiş, Sayın Cumhurbaşkanı ile bu film karakterinin yan yana fotoğraflarının gösterilmesini Sayın Cumhurbaşkanı'na hakaret ve aşağılama olarak kabul ederek Dr. Bilgin Çiftçi'in devlet memurluğundan çıkarılmasını talep etmiştir. Biz Aydın Tabip Odası olarak öncelikle Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun bu tür olaylara göstermiş olduğu tavrı kurum ciddiyeti ile bağdaştıramıyoruz. Bu olayları kara mizah olarak değerlendirip dava konusu olan paylaşımındaki gibi kendilerine hayret, şaşkınlık içinde bakıyoruz. Tüm bu haksız ve anlamsız soruşturmalar, uygulamalar sağlık ortamında ilk olmayıp bu yönetim anlayışı ile maalesef son da olmayacaktır. Yıldırma, yok sayma, yok etme süreci bu şekilde devam ederse en ufak eleştiriye, mizaha tahammül gösteremeyenler bir daha ki soruşturmada bizlere devlet memurluğundan uzaklaştırma değil, idam cezası bile isteyebileceklerdir." eleştirisinde bulundu.

Aydın Tabip Odası olarak Dr. Bilgin Çiftçi'ye yapılan haksız suçlama ve soruşturmayı kınadıklarını belirten Aydın, "Düşünceye, sanata, eleştiriye, hak arama mücadelelerine getirilen yasaklamaları kabul etmiyoruz. Bu ülkede yaşayan her düşünce, kimlik ve rengin kendine yaşam alanı bulmasını talep ediyoruz. Bizler demokrasi içinde tüm kesimlerle beraber yaşamak, çalışmak, işimizi yapmak nefes almak istiyoruz. Huzur ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Aydın Tabip Odası olarak Dr. Bilgin Çiftçi örneğinde olduğu gibi yaşam ve çalışma alanlarımıza yapılan baskıları kabul etmiyoruz. Bu konularda çözüm makamı olan kesimlerin suskunluğuna, sağırlığına ve görmemezlikten gelen tavırlarına şaşırıyor, hayret ediyoruz. Ülkemizde aç ve açıkta yaşayan milyonlar var iken sırça köşklerde yaşayabilenlere, kuş sütü eksik sofralarda yemek yiyebilmelerine şaşırıyor, hayret ediyor, üzülüyoruz." açıklamasını yaptı.