İstanbul Mali Şube ekiplerince geçtiğimiz salı gecesi Florya'da bir eğitim şirketine yapılan baskın kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden 18'i serbest kaldı, 6 kişi tutuklandı. Yanlış adreste, alakasız bir şirkette arama yapıldığını söyleyen avukatlar, "Tüm itirazları Pazartesi gününden itibaren yapacağız." dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, 13 Ekim 2015 Salı gecesi savcı Ercan Devrim'in talebi doğrultusunda Bakırköy'de bulunan bir iş adamı derneğinde arama yaptı.Dernek için alınan arama kararı ile başka bir şirkete ait alanda da arama gerçekleştirildi. Toplam 19 kişi gözaltına alındı. Emniyet nezarethanesinde 3 gün geçiren 19 kişi, dün sabah adliyeye sevk edildi. Savcı Ercan Devrim, 5 kişiyi de davetiye usulü ile ifadeye çağırdı. Savcılık, 24 kişiyi doğrudan tutuklama talebi ile nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Şahıslardan 19'u çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı, S. E., M. C., S. T., S. K., M. A. G. ve R. E. isimli 6 kişi tutuklandı. Tutuklanan şahıslar Metris Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

ŞİRKETİMİZİN İTİBARI ZEDELENDİ

Soruşturmanın hukuksuz ve yanlış olduğunu ifade eden Avukat Uğur Sinan, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca, Florya İş Adamları Derneği diyerek alınan İlk Cemre Eğitim İşletmeleri'nin merkezinde misafir bulunan ve milli takımın maçını izlemeye gelen iş adamları gözaltına alınmıştır. Milli maç izlemek için bir araya gelen gözaltına alınan misafir iş adamları ve şirket ortakları keyfi bir şekilde gözaltında tutulmuştur. Arama kararında herhangi bir şüpheli ismi yazmamasına rağmen gerek şirketlerimizin, gerek ortakların itibarı kamuoyunda ciddi anlamda zedelenmiştir." diye konuştu.

TANIKLAR ŞÜPHELİ YAPILARAK TUTUKLANDI

Müvekkili olan şirketin nakdi ve kıymetli evraklarına el konulduğunu belirten Avukat Uğur Sinan, "Şirketimiz eğitim işiyle iştigal olup, 5 yıldır başarılı bir grafik çizmektedir. İş adamları derneği adı altında şirketimizde hukuka aykırı bir şekilde arama yapılmış ve şirketimiz kamuoyu ve iş çevresinde zan altında bırakılmıştır. Soruşturmanın gözaltı aşamasından sonra yapılan sorguda şirket ortakları tanık sıfatıyla ifadeye çağrılmıştır. Fakat bu sıfata rağmen, tanıklar şüpheli sıfatına çevrilerek tutuklanması için sorgu hakimliğine sevk edilmiştir. Bu yanlış adreste alakasız bir şirkette yapılan arama ve el koymaya rağmen şirketimizin ortakları ve muhasebecisi tutuklanmıştır. Tüm itirazları Pazartesi gününden itibaren yapacağız." dedi.

Yanlış bir yere baskın yapıldığını aktaran Avukat Sinan, "Gözaltına alınan 24 kişiden 18'i serbest bırakıldı, 6'sı ise tutuklandı. Kamuoyunda iddia edilen Fethullah Gülen terör örgütü adı altında bir örgütten bahsediliyor. Oysa bizim şirketimiz eğitim hizmetleri veren anonim bir şirket. Hiçbir şekilde iddia edilen örgütle bağı olmadığı gibi, böyle bir örgütü bilmemektedir." ifadelerini kullandı.

'SADAKA KUTUSUNA KİM PARA ATTI DİYE SORDULAR'

Türkiye-İzlanda maçını izlemeye giden şahısların gözaltına alındığını dile getiren Avukat Osman Yalçın ise, "Sürekli sadaka kutusunu sordular. Sadaka kutusuna atılan paraların terör örgütüne bir menfaat sağlamak için toplandığı iddia edildi. Sadaka kutusuna kim para attı diye sordular." şeklinde konuştu.