Antalya’dan Rusya’nın başkenti Moskova’ya gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Tarsuslu mühendisin silahla vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Antalya'dan 22 Ağustos'ta Havayolu ile Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden ve oradan Orenburg şehrine geçecek olan ve Rusya’ya indikten sonra 25 gündür kendisinden haber alınamayan Tarsuslu Ziraat Mühendisi Altan Güngör'ün silahla vurularak öldürülüp, ormanlık alana atılmış halde bulunduğu öğrenildi. Cinayete ile ilgili Moskova’nın Orenburg Başsavcılığı soruşturma başlatıldı. Moskova polisinin cinayetle ilgili olarak bazı şahısları gözaltına aldığı belirtildi.

Ziraat Mühendisi Altan Güngör’ün iddialara göre Türkiye’de zirai işlerinin yanı sıra Antalya’da tanıştığı Azeri bir kişi ile iş ortaklığı yaptığı, Azeri şahsın Rusya’daki kendi işleriyle ilgili borçlarının bulunduğu ve Altan Güngör’ün ortağının borçları ile ilişkilendirilip öldürüldüğü iddia ediliyor.

Altan Güngör’ün cesedinin Rus Savcısının işlemleri ve yapılacak otopsinin ardından Türkiye’den Rusya’ya gidecek olan bir yakınına teslim edileceği ve cenazenin hava yolu Tarsus’a getirileceği öğrenildi.

Bu arada gözyaşı içerisinde oğluna sağ salim kavuşmayı beklerken, çocuklarının ölüm haberini alan Güngör ailesi gelen acı haberle yasa boğuldu.