Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında 25 Nisan’daki tarihi toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Çölaşan, 'Biz Varız. Ya Siz?' sloganıyla ATO Congresium’da gerçekleşecek toplantıya, siyaset, sanat, bilim, STK, spor, iş ve spor dünyasından toplam 40 konuşmacının katılacağını bildirdi.
Etkinlikte Şapka Devrimi’nin 90. yıldönümü nedeniyle 25 Nisan’da en fazla şapka rekoru kırılmaya çalışılacak.

Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyan 7 Haziran seçimleri öncesi Türkiye’nin geniş ölçekli bir fotoğrafını çekmek istediklerini bildiren Tansel Çölaşan, "Türkiye seçime nasıl giriyor, halkımız ne düşünüyor, Türkiye’nin gündeminde ne var; bunları görmek istiyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin, halkımızın ne düşündüğünü, ne konuştuğunu görmek için bir serbest kürsü kuracağız." dedi. 25 Nisan’daki toplantıda, toplumun çok farklı kesimlerini bir araya getireceklerini anımsatan Başkan Çölaşan, "Aralarında ödüllü yönetmenlerin, tiyatro ve sinema dünyasından sanatçıların, ünlü gazetecilerin, çizerlerin, spor kulüplerinin, işverenlerin, sendikaların, işçilerin, işsizlerin, gençlerin, askerlerin, hukukçuların, bilim insanlarının ve çevrecilerin de bulunduğu 40 konuşmacı, içinden ne geçiyorsa, temsil ettiği kesim ne düşünüyorsa onu özgürce dile getirecek. Daha önce ülkemizde hiç yapılmayan bu organizasyon, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun, sorunların, beklentilerin ve yapılması gerekenlerin tartışılacağı büyük bir düşünce platformu olacak. Aynı toplantı, son derece objektif bir ankete de sahne olacak. Toplantıda aynı anda yaklaşık 4 bin kişiyle doğrudan, sözlü anket yapılacak." diye konuştu.

'ŞAPKA REKORU KIRILACAK'

Bu toplantıda ortaya çıkacak sonucun, Türkiye’nin ortak sesi olacağına işaret eden Tansel Çölaşan, "25 Nisan’da serbest kürsü konuşmalarıyla ortaya çıkacak olan fotoğrafı, ADD olarak bir bildiri ile kamuoyuna sunacağız; ‘Türkiye işte bu gündemle, bu düşüncelerle, bu ortamda seçime gidiyor’ diyebileceğiz." dedi.

Toplantının organizasyonunu üstlenen Onur Tümer de ADD'nin söz konusu toplantıda vereceği mesajın çok önemli olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz aylarda Anıtkabir’de binlerce kişiyle Atatürk'ün canlı portresini oluşturarak Guinness rekoru kıran Onur Tümer, ADD’nin toplantısında da bir rekor denemesi yapacak. Şapka Devrimi’nin 90. Yıldönümü nedeniyle 25 Nisan’da en fazla şapka rekoru kırılmaya çalışılacak.