Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca Halk Pide'yi, 'Herkes Yesin' sloganıyla üretecek. Halk Ekmek, 250 gramlık pideleri geçen yılın fiyatı 60 kuruştan satışa sunacak. El değmeden üretilecek olan dikdörtgen şeklindeki Halk Pide, Ramazan ayının ilk gününden itibaren Halk Ekmek büfelerinde yerini alacak.

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, Ramazan pidesi anlayışına, Türkiye’de ilk defa el değmeden üretimi gerçekleştirilen dikdörtgen pide ile farklı bir boyut kazandırdıklarını kaydederek, “Ramazan’ın coşkulu, duygulu ve bereketli ortamına ucuz ama doğal lezzetli pideyi sunarak, iftar soflarına misafir olacağız.” dedi.

HERKES YESİN DİYE 60 KURUŞ

Halk Pide’nin geçen yıl da 250 gram ve 60 kuruştan satışa sunulduğunu ve Başkentlilerin tercihi haline geldiğini hatırlatan İlkbahar, “El değmeden, özel ambalajında satışa sunacağımız pidemiz, ‘Herkes Yesin’ sloganıyla, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine 60 kuruş olacak. Bu da yılın her günü Başkentlilerimizin sofralarında yerini alan sağlıklı ve ucuz ekmeğimizin yanı sıra iftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pidesinde de Halk Ekmek ayrıcalığını ortaya koyacak. Özel ambalajı sayesinde de el değmeden üretilen pidelere ilk dokunan satın alan vatandaşlarımız olacak." ifadelerini kullandı.