Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’ye uçak ve gemi seferlerinin yapılmamasından dolayı Kuzey Kıbrıs’ta mahsur kalan 200’ü Kahramanmaraşlı 500 tarım işçisinin geçtiğimiz hafta Kıbrıs’tan Türkiye’ye gelmesine vesile olan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, bu kez ise 3 farklı işçi grubundan tamamı Kahramanmaraşlı 250 işçinin yuvalarına kavuşmasını sağladı. Gemiyle yola çıkan işçiler, yeni yönetmeliğe göre evlerinde karantina altında tutulacak.

Yeni tip koronavirüs salgını öncesinde çoğunlukla Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Çağlayancerit ilçeleriyle, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden özellikle narenciye toplama gibi tarım alanında çalışmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giden tarım işçileri, işlerinin bitmesine rağmen uzun süredir memleketlerine gelemiyor. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Türkiye’ye uçak ve gemi seferlerinin durdurulması sebebiyle memleketlerine dönemeyen ve bu süreçte erzak ya da içme suyu bile bulmakta zorlanan tarım işçileri, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’e ulaşarak, yardım talebinde bulundu. Hızlı bir şekilde durumu Dış İşleri Bakanlığı yetkilileriyle paylaşan Güvenç, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’la görüşmesinin ardından 200’ü Kahramanmaraşlı 500 tarım işçisi Dış İşleri Bakanlığı’nın başarılı operasyonuyla Türkiye’ye getirilmişti. İşçiler ise Adıyaman’da karantina altına alınmıştı.

BU KEZ 250 KAHRAMANMARAŞLI İŞÇİ YOLA ÇIKTI

Güvenç, Kıbrıs’tan gelemeyen aralarında kadın ve çocukların da olduğu 250 Kahramanmaraşlı tarım işçisi için bir kez daha girişimlerde bulundu. Hem Dış İşleri Bakanlığı hem de Kıbrıs’lı yetkililerle gerçekleştirilen görüşme trafiğinin ardından mahsur kalan 250 Kahramanmaraşlı işçinin Türkiye’ye gelmesi için çalışmalar başlatıldı. Kıbrıs’ın Lefkoşa ilinden gemi ile yola çıkan işçiler, yeni yönetmelik çerçevesinde evlerinde karantina altında tutulacak. Memleketlerine doğru yola çıkan tarım işçilerinin mutluluğu ise görüntülere yansırken, işçiler başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’e teşekkür etti.

GÜVENÇ’TEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

250 Kahramanmaraşlı tarım işçisinin başarılı bir operasyonla Türkiye’ye doğru deniz yoluyla yola çıktığının müjdesini veren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’e teşekkür ederek, “Kıbrıs’ta mahsur kalan işçilerimiz geçtiğimiz haftalarda bizlerden yardım istemişlerdi. Biz de konuyu süratli bir şekilde Dış İşleri Bakanlığı’mızın yetkililerine ilettik. Daha önce 200’ü Kahramanmaraşlı 500 tarım işçimizin memleketlerine gelmesine vesile olmuştuk. Oradan kalan 250 Kahramanmaraşlı işçimiz daha bizlere ulaştı ve yeni bir çalışma başlattık. Kuzey Kıbrıs’taki tarım işçilerimizden 250 hemşerim şu an deniz yoluyla ülkemize geliyor. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere operasyonu büyük bir ilgi, sabır ve dikkatle yürüten Dış İşleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran’a işçilerimiz, aileleri ve şahsım adına binlerce teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLER DE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE GÜVENÇ’E TEŞEKKÜR ETTİ

Kuzey Kıbrıs’ta mahsur kalan işçilerden Mehmet Uzdilli, zor günler geçirdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç’e teşekkür etti. Uzdilli, “İşimiz biteli neredeyse 4 hafta oldu ama ülkemize dönemiyorduk. Kaldığımız yerde çok mağdur durumdaydık. Yiyecek ve içeceğimiz bitmek üzereydi ve kazandığımız üç-beş kuruş varsa o da bitmek üzereydi. Çocuklarımızla beraber çok perişan durumdaydık. Kaldığımız yerler mikrop içindeydi, doğru dürüst içme suyumuz yoktu. Her ne kadar virüs bulaşmasa da diğer hastalıklara yakalanabilirdik. Bizlerin orda bırakmayarak Türkiye’ye gelmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve sesimizi duyuran AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir diğer tarım işçisi Veysel Korhan ise, “Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç’e bizleri Kıbrıs’tan, bu rezillikten çekip Türkiye’ye aldıkları için teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

İşçilerden Adem Şitil de, “Kuzey Kıbrıs’tan kalkan gemideyiz şuan. AK Parti’nin sayesinde bugün çıkışımızı yaptık. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz. Şuan bu gemide 250 tane Kahramanmaraşlı tarım işçisi var. Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç’e ve bizlerle ilgilenen yardımcılarına çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.