Pakdil, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası seminer salonunda,  ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

7 Haziran genel seçimlerinin Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Pakdil, artık Türkiye'nin kendine biçilen gömleği kabul etmediğini belirtti.

Türkiye'nin her zaman tek iktidar döneminde kalkındığını ve büyük mesafeler aldığını belirten Pakdil, "Rahmetli Adnan Menderes, 10 yıl boyunca tek başına iktidar oldu ve ülkemize önemli hizmetler kazandırdı. AK Partimizde şu anda 13. yılında, ülke ve halk adına çok güzel hizmetlerin altına imza attı. İktidarımız süresince kesinlikle ayırım yapmadık. Hatta ilk önce bizlere oy vermeyen yerlere hizmet yaparak o vatandaşlarımızın gönüllerine girmeye çalıştık" dedi.

Pakdil, Türkiye'de bir başbakan ve iki bakanın idam edilmesinin bayram olarak kutlanması gibi acı bir olayın yaşandığını belirtti.

1960 ihtilaline ilişkin bilgiler veren Pakdil, şöyle devam etti:

"1960'da ihtilal oldu. Adnan Menderes ve iki bakanı astılar. 'Oh olsun' dediler. Bugün ayın 26'sı, yarın 27 Mayıs ve 1980'e kadar okullarda öğrencilere anayasa bayramı diye bayram yaptırırlardı. Bu neyin bayramıydı? Bu millete, bir başbakan ve iki bakanın asılması, yüzlerce insana işkence yapılmasının bayramını kutlattılar. Ülkemiz, böyle bir garipliklerden bu günlere çıktı çok şükür. Şimdi, Türkiye 13 yıldır kendi ayaklarının üzerinde duruyor. Ülkemiz kendi helikopterini, insansız hava aracını ve kendi uçağını yapma gayreti içerisinde. Artık dünyanın belirli ülkelerine savunma sanayisiyle ilgili olarak geliştirilmiş ürünler satıyoruz. Bunların hepsi Türkiye'nin gücünü gösteriyor."

Türkiye'nin düzenini değiştirerek eski ortamına kavuşturmak isteyen kesimlerin olduğunu dile getiren Pakdil, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin üzerine oynayanların tek hedefinin AK Parti'ye kaybettirmek olduğunu söyledi.

Toplantıya, AK Parti Milletvekili adayı İlker Çitil, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve diğer ilgililer katıldı.