Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 1994 yılında Et Balık Kurumu tarafından 75 dekar alan üzerinde küçükbaş ve kanatlı hayvan kesim mezbahanesi olarak yaptırılan ve kaba inşaatı tamamlanan bina çürümeye terk edildi.

2001 yılında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun girişimleri ile Yerköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne devredilen binalar o dönemde Meslek Yüksek Okulu yapılması amacıyla Erciyes Üniversitesi’ne tahsis edilmişti. Erciyes Üniversitesi'nin o dönemki rektörü Prof. Dr. Mehmet Şahin, inşaat mühendisleri ile birlikte binayı inceleyerek binanın meslek yüksek okulu için uygun olduğuna karar vermişti. 2006 yılında Yozgat Bozok Üniversitesi'nin kurulmasının ardından Erciyes Üniversitesi buraya yatırım yapmaktan vazgeçti. Böylece binalar kaderine terk edilmiş oldu. Kaba inşaatı tamamlanan binaların bazı duvarları yıkık ve çatı demirlerinin de yıkık vaziyette olması, muhtemel tehlikelere de davetiye çıkartıyor.

Binaların metruk hali ilçe halkının da tepkisini çekiyor. Mahalle sakinleri, bakımsızlıktan dökülen binaların tinercilerin uğrak yeri haline geldiğini belirtirken bu binalarda oyun oynayan çocukların muhtemel tehlikelerle karşı karşıya kalacağı endişesi taşıdıklarını ifade etti. Yerköy Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ve Yüzüncü Mahallesi Muhtarı Ömer Ersoy, mahallelerinde bulunan binaların yıllardır atıl vaziyette durdurduğunu ve bir çivi dahi çakılmadığını söyledi. Ersoy, “Devlet o dönemde güzel yatırım yaptı. Fakat sonrasında ilgilenilmediği için bu binalar çürümeye terk edildi. Biz bu binaların hangi kurum tarafından yapılacaksa bir an önce yapılmasını istiyoruz. Çünkü geceleri burada zaman zaman tinercilerin olduğu söyleniyor. Ayrıca çocuklarımız buralarda oyunlar oynuyor Allah korusun başlarına bir şey gelir diye de endişe taşıyoruz.” dedi.

Devletin milyonlarca lira harcayarak kaba inşaatını tamamladığı binanın harabeye dönmesinin üzüntü verici olduğunu söyleyen Ersoy, “27 yıldır bir çivi dahi çakılmadı. Yazık değil mi? Bu binaların tekrar elden geçirilmesi için yine devletin milyonlarca lirası harcanacak. Yüksek okul mu ya da başka bir şey için mi değerlendirilecek henüz belli değil. İlçemiz işsizlik yüzünden yıllardır göç veriyor. Burasının değerlendirilerek bir an önce ilçe ekonomisine de katkı sağlayacak bir duruma getirilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.