Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Ilgaz Doruk Otel’de 27 yıllık telesiyej projesi hayata geçirildi.

Çankırı Valiliği'nce gerçekleştirilen proje, Köylere Hizmet götürme Birliği tarafından finanse edilerek 2014 Nisan ayında 12 milyon TL bedelle ihale edildi. Müteahhit firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra başlayan telesiyej inşaatı tamamlanarak test aşamasına getirildi.

Test aşamasında olan telesiyej, Vali Vahdettin Özcan, il genel meclisi üyeleri, kaymakamlar ve basın mensupları ile yerinde gezilerek denemesi yapıldı.

Proje ile ilgili açıklama yapan Özcan, “Bu tesis bir spor yatırımıdır. 40 adet kapalı kabini bulunan saatte 3 bin 200 kişiyi taşıyan ve ilk istasyon ile son istasyon arasına 3 dakikada ulaşılabilen bir tesis. Ben bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bir takım eksikliklerimiz olabilir inşallah onları da en kısa sürede tamamlayacağız.” dedi.

Ilgaz Doruk kayak merkezinde Derbent Otel ile Doruk Otel arasındaki 900 metre alanda yapılan telesiyej; 4 kişilik sandalye ve panaromik görünüme sahip, istasyon otomatik açılıp kapanabilen, dış hava koşullarından koruyan rüzgarlık ile açık hava şartlarına dayanıklı termal malzemeden imal edilen iskemleli tek halatlı, Son sistem telesiyej saatte 3 bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip.