28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 74. duruşması başladı. Duruşma avukatlar arasındaki ‘darbeci’ ve ‘8 Şubat Davası’ terimleri nedeni ile tartışma yaşandı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Çevik Bir başta olmak üzere birçok sanık, müştekiler, müşteki avukatları, sanık avukatları ve birçok izleyici katılıyor. Yoklamanın ardından başlayan duruşmada avukatlar arasından tartışma yaşandı. Sanık avukatlarından Hulusi Coşkun, mahkemenin darbe olup olmadığını belirlemek için yargılama yaptığını belirterek, müşteki avukatlarının ‘darbeci’ ve ’28 Şubat Darbesi’ gibi ifadeleri kullanmamasını mahkemeden talep etti.

Mahkeme başkanı bu ifadelerin duruşma düzenini bozan bir davranış olmadığını ve bu ifadelerle istemeleri halinde suç duyurusunda bulunabileceklerini hatırlattı. Avukat Erol Aras, ‘darbeci’ ve ‘28 Şubat Darbesi’ gibi ifadelerin kullanılması halinde her defasında itiraz edeceklerini söyledi. Müşteki avukatlarından Reşat Petek bu ifadelerde bir sorun görmediklerini ve aynı ifadeleri kullanacaklarını belirtti.

Duruşmaya Hasan Celal Güzel’in müşteki olarak ifadesinin alınması ile devam ediyor.