CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Heykel PTT ATM’lerinde kaybolan 285 bin TL’ye dikkat çekmek amacıyla 285 bin TL’lik banknotları balonlarla gökyüzüne uçurdu.

PTT ATM’leri önünde basın açıklaması yapan Orhan Sarıbal, 8 Haziran 2015 tarihinde Heykel PTT’ye ait 10 ATM’den 285 bin TL kaybolduğunu ifade etti.

Sarıbal, şunları dile getirdi: “Bugün, halka ait olan PTT’den uçak paraların hesabını sormaya geldik. Arkamda gördüğünüz PTT’ye ait ATM’lerden 285 bin TL para uçtu. Maalesef, bu paralar nasıl uçtu, nereye gitti, sorumluları kim, hiçbir bilgi yok. Biz diyoruz ki bu para halkımızın parasıdır. Bu para bu ATM’lerden kaybolduğunda buranın kameraları çalışmıyor muydu yada burada kamera yok mu? Bu ATM’lere para konurken nasıl güvenlik tedbirleri alınıyor? Savcılık bu konuda araştırma yapıyor mu bunları öğrenmek istiyorum. Yakasını bırakmayacağız. Asgari ücretin 970 lira olduğu bir ülkede, 8 milyon emeklinin bin liranın altında aylık alarak yaşadığı bir ülkede 285 bin TL’nin bu ATM’lerden uçurulmasına ne vicdanımız nede ahlakımız razı olabilir.”

Sarıbal, açıklamasının ardından, paraların ATM’lerden kayboluşuna dikkat çekmek amacıyla, balonlara bağlı 285 bin TL’lik banknotları gökyüzüne bıraktı.