Türkiye genelinde 2006 yılından bu yana otobüs biletleri satışı yapan Biletall.com yetkilisi, 1 Kasım seçimleri öncesi tatil için bilet satışlarının çok düşük seviyelerde kaldığını söyledi.

Otobüs, uçak, tren ve İDO biletlerinin satışı otel rezervasyonlarından araç kiralamaya kadar tüm seyahat adımlarını tek adresten yapan Biletall.com yöneticisi Yaşar Çelik, 29 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelindeki otobüs bilet satışları bilgisini paylaştı. Türkiye’de 500’e yakın otobüs firması bulunduğuna işaret eden Çelik, şehirler arası otobüs seyahatlerinde toplam koltuk sayısının 1 milyon 700 bin olduğunu ancak bugüne kadar 29 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında otobüs bileti alan yolcu sayısının sadece 150 bin kişi olduğunu kaydetti.

Çelik, “Bu rakam doluluk oranlarının yüzde 8’de kaldığını gösteriyor. Satılan biletlerden elde edilen ciro ise 7 milyon TL oldu. Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı tatilinde 740 bin adet koltuk satılmıştı. Bu da 32 milyon TL’lik ciroya denk geliyor. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda ise ek seferlerle birlikte 8 milyona yakın koltuk satıldığı düşünüldüğünde 1 Kasım seçimleri öncesi tatil için bilet satışlarının çok düşük seviyelerde kaldığını söyleyebiliriz.” dedi.