Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'nin, makamında tebrikleri kabulüyle başlayan kutlama programı, Trabzon Bulvarındaki geçit töreniyle devam etti. Vali Kocatepe, Garnizon Komutanı Kağan Kazaz ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Kocatepe, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu güne kadar çok önemli mesafeler aldığını belirtti. Türkiye'nin bugün dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenen, bölgesi için barış güvencesi olan modern bir ülke haline geldiğini ifade eden Kocatepe, şöyle konuştu:
'Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde, 89 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti, köklü, büyük güçlü bir devlet olarak peç çok ülke için örnek bir model olmuştur. Ulusça başarılarımızın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün; 20. yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Ögüt verilen değil sözü dinlenen başarıları örnek gösterilen bir ülkeyiz. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, atalarımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağımızdan kimse şüphe etmesin. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal savaşımızın kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.'

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu tören, halk oyunları gösterisi ve resmi geçit ile son buldu.