Bursa Barosu Staj Eğitim Merkezi'nin 2014-2015 dönemi eğitimi, baroya kayıtlı stajyer avukatların katılımıyla düzenlenen farazi dava ve duruşma çalışması ile sona erdi.

2009 yılından itibaren her yıl gerçekleştirilen, stajyer avukatların hukuk fakültelerinde ve Bursa Barosu Staj Eğitim Merkezi’nde aldıkları teorik bilgilerini somut olaylara uygulayarak deneyim kazanmalarının amaçlandığı farazi dava ve duruşma çalışmasının 7'incisi Bursa Adliyesi'nde gerçeğe en yakın şekilde canlandırılması ile sonuçlandı. Stajyer avukatlar Bursa Barosu avukatlarından oluşan Değerlendirme Kurulu’nun karşısına çıkarak gerçeğe yakın dava deneyimi yaşadılar.

290 STAJYER AVUKAT KATILDI

Ceza ve Hukuk olmak üzere iki ayrı dalda gerçekleştirilen çalışmada, 40 grup halinde 290 stajyer avukat yer aldı. Farazi fava ve duruşma çalışmasında dereceye giren Bursa Bursa Barosu stajyer avukatları Bursa Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle plaketlerini aldılar. Törende genç avukatlara seslenen Baro Başkanı Ekrem Demiröz, şunları kaydetti: "Hem katılım düzeyi hem de niteliği açısında bizi son derece memnun eden bir çalışma ortaya kondu. Katılım gösteren tüm genç meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Farazi diye algılanan bu çalışmanın meslek hayatına adım attığınızda olumlu sonuçlarını göreceksiniz."

Demiröz’ün konuşmasının ardından en başarılı seçilen grup üyelerine plaket takdim edilirken, 2. ve 3. olarak belirlenen grup üyelerine ise başarı belgesi verildi.