Son 3 ay içerisinde Gaziantep üzerinden Suriye'deki çatışma bölgesine geçip terör örgütü IŞİD saflarında savaşmak istediği öğrenilen 5 farklı ülkeden 19 kişi yakalandı.

Gaziantep Valiliği, yasadışı yollardan Suriye'ye giderek çatışma bölgesine geçmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşlarla ilgili açıklama yayımladı. Açıklamaya göre, Endonezya uyruklu R.A.S, A.R.R., A.N.I., Q.M.H., I.W.A., J.F.N., N.S.A.H., A.U.H., T.N.M., S.H.K., M.I.R. ve A.Y., 29 Ocak tarihinde yakalanarak, sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Geri Gönderme Merkezi'nde kalan 4 kişilik aileden Endonezya uyruklu I.S. isimli bayan hakkında da hamileliğinden dolayı havayolu ve karayolu ile yolculuk yapılamayacağı şeklinde doktor raporu düzenlendi. I.S.'nin, doğum gerçekleştikten sonra ailesi ile birlikte ülkeden çıkışı sağlanacak.

Hakkında, 'yurda giriş yasağı' bulunan Fransa uyruklu C.R.J.M.S de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 19 Mart tarihinde yakalandı. Aynı gün, Rusya uyruklu O.M. ve S.D. ile Kırgızistan uyruklu S.N. de sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Libya uyruklu V.M.A. ve H.H.E. ise gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.