Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yapılan matematik olimpiyatlarına hazırlık amacıyla Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nın (BUNİMO) 9.'uncusu 3 bin 200 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

İlkokul 4., ortaokul 5., 6. ve 7.'inci sınıf öğrencilerine yönelik sadece matematik sorularının yöneltildiği olimpiyat Nilüfer Eğitim Kurumları bünyesindeki 9 okulda aynı ayda yapıldı. Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen BUNİMO'da öğrencilere 40 soru yöneltildi. 100 dakika süre verilen öğrenciler startın verilmesiyle büyük bir heyecanla soruları çözmeye başladı. Olimpiyat sonuçları 9 Nisan Perşembe günü akşam saatlerinde öğrencilere SMS ile bildirilecek, isteyenler Nilüfer Eğitim Kurumları'nın internet sitesinden de sonuçlara ulaşabilecek. Sınavda başarılı olan öğrencilere, öğretmenlere ve okullara olmak üzere üç kategoride ödül verilecek. Birinci öğrenciye Ipad mini ve madalya, ikinci öğrenciye Yarım Cumhuriyet Altını ve madalya, üçüncü öğrenciye çeyrek altın ve madalya. Birinci öğretmene Ipad ve plaket, ikinci öğretmene Yarım Cumhuriyet Altını ve plaket, üçüncü öğretmene de çeyrek altın ve plaket takdim edilecek. Dereceye giren okullara ise lazer yazıcı ve plaket verilecek. Ödül töreni 15 Nisan Çarşamba günü Nilüfer Koleji Bademli Kampüsü'nde saat 18.00'da gerçekleştirilecek.

Nilüfer Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Özel Nilüfer Yıldırım Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Savran, olimpiyatların TÜBİTAk tarafından düzenlenen olimpiyatlara hazırlık amacı da taşıdığını söyledi. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen BUNİMO'ya 3 bin 200 öğrencinin katıldığını belirten Savran, " Öğrencilere özgüven bilinci aşılamak, kendi seviyelerini görmesini sağlamayı hedefliyoruz. Öğrencilere okullarını temsil etme duygusunu vermek ve ödüllerle bunu pekiştirmek de istiyoruz. Amacımız; özellikle sayısal alanda başarılı olan öğrencileri tespit edip onları ödüllendirmektir. Sadece matematik soruları var. TÜBİTAK'ın ilköğretim alanında düzenlediği tek olimpiyat var o da matematik olimpiyatıdır. O sınava hazırlık amacıyla biz 4., 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerine düzenliyoruz. Kendi okullarımızda da 5. sınıftan itibaren bu çalışmaları yapıyoruz. Nilüfer eğitim Kurumları TÜBİTAK olimpiyatlarında Bursa'nın en başarılı sonuçlarını elde eden bir kurum. Bu sene sınava 3 bin 200 öğrenci müracaat etti. Marifet iltifata tabiidir. Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek." dedi.