Bir taksicinin ölümü, bir başka şahsın infaz edilerek boş araziye gömülmesi ve başka bir şahsın iş yeri önünde pusu kurularak motosikletli ve kar maskeli şahıslar tarafından ateşli silah ile öldürülmesi olayları ile ilgili aranan ve aynı zamanda 15 ayrı suçtan yakalama kararı bulunan uyuşturucu satıcısı, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nin gerçekleştirdiği operasyona ilişkin yapılan yazılı açıklamada; 19 Mayıs 2012 günü Çankaya Cemal Gürsel Caddesi Kütlüğün sokak üzerinde Beytullah Hasan Tolu isimli taksicinin ateşli silah ile öldürülmesi, 09 Eylül 2013 günü Keçiören ilçesi Hasköy Mahallesi İrfan Baştuğ Caddesi No:199 adresinde Emre Demir isimli şahsın infaz edilerek boş araziye gömülmesi, 04 Ağustos 2014 günü Altındağ ilçesi Ali Ersoy Mahallesi Reyhan Sokak No 47 önünde Necati Ayyıldız isimli şahsın iş yeri önünde pusu kurularak motosikletli ve kar maskeli şahıslar tarafından ateşli silah ile öldürülmesi olayları ile ilgili olarak aranan ve aynı zamanda 15 ayrı suçtan yakalama kararı bulunan uyuşturucu satıcısı şüpheli E.S. isimli şahıs hakkında uzun süren ayrıntılı çalışma yapıldığı belirtildi. Zanlının, gerçekleştirilen operasyon sonucunda Mamak ilçesinde tespit edilen adreste 2 adet tabanca ile birlikte yakalandığı ifade edilen açıklamada, şüphelinin ilçeye sahte plaka bulunan çalıntı bir ciple geldiği tespit edildiği, araçta yapılan aramada da 1 adet çelik yelek ele geçirildiği kaydedildi.

Ayrıca şüpheli E.S'nin tespit edilen adreslerinde yapılan aramalarda; 7 adet kaleşnikof marka tüfek, 10 adet kaleşnikof şarjörü, 348 adet 7,62 mm. çaplı fişek, 6 adet tabanca, 18 adet şarjör, 479 adet 9 mm. çaplı fişek, 3 adet MKE yapımı savunma tipi el bombası, 7 adet çelik yelek, 278,90 gram esrar maddesi, 2 adet tarihi eser levhası, 1 adet çalıntı araç, 2 adet sahte kimlik, 4 adet sahte plaka ele geçirildiği belirtildi.

Şüpheli E.S. elde edilen suç delilleri ile birlikte çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.