Tokat merkezde üçüncü katta bulunan evlerinin balkonundan düşerek ağır yaralanan 2 yaşındaki Mehmet Akif Korkmaz, tedavi gördüğü Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 13 gün sonra hayata yeniden 'merhaba' dedi.

Tedavi sürecinde minik hastayı takip eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Karaaslan gelinen noktayı 'mucize' olarak değerlenirdi.

10 Haziran'da meydana gelen olayda 2 yaşında olan Mehmet Akif Korkmaz Soğukpınar mahallesi, Perviz sokakta bulunan evlerinin 3. katından yere düşmüştü. Mehmet Akif Korkmaz, annesi ile birlikte evdeyken kapısı açık olan balkonda bulunan koltuğun üzerine çıkarak, dengesini kaybedip aşağıya düşmüştü. Ağır yaralanan Mehmet Akif'in annesi Derya Korkmaz,112 ekiplerine haber vermiş, çocuk Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak, yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Beyin kanaması geçiren Mehmet Akif Korkmaz, 13 gün boyunca tedavi gördüğü hastanede dün hayati tehlikeyi atlatarak yaşama tutundu. Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü'nde çalışan baba Alper Korkmaz ve anne Derya Korkmaz büyük sevinç yaşadı.

‘HAYATIMIZIN EN ZOR DÖNEMİNİ YAŞADIK’

Oğlunun annesinin yanından ayrılarak balkona çıktığını söyleyen baba Alper Korkmaz, "Orada koltuğa çıkmış. Aşağıda bulunan benim arabaya düşkündü. İşte o da 'gezdirin' derken balkondan düşüyor. 13 gün yoğun bakımda kaldı. Dün akşam makineden ayırdılar. Midesinden besleniyordu, bugün normal olarak ağızdan beslenmeye başladı. Şu anda hayati tehlikeyi atlattı. Sadece sağ tarafta birazcık sakatlık var. Onu da 6 ay 1 sene içerisinde fizik tedavi ile atlatmayı düşünüyoruz. Ömrümüzden ömür gitti, çok şükür hayati tehlikeyi atlattı." dedi.

'MUCİZE KURTULUŞ'

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Karaaslan ise Mehmet Akif'in 2 hafta önce kendilerine geldiğini söyleyerek, şu bilgileri verdi: "Balkondan düşme nedeniyle gelmişti. Genel durumu geldiğinde kötüydü, solunumu yoktu, şuuru kapalıydı. Yaklaşık 2 haftalık tedavinin ardından artık solunum cihazından çıkarttık. Genel durumu iyi. Hayati tehlikesini atlattı ancak sakatlık olabilecek durumları var. Onun dışında gayet iyi. Fizik tedaviye ihtiyacı var, ayrıca bazı araştırmalar yapacağız."

Mehmet Akif'in hayata tutunmasını 'mucize' olarak değerlendiren Karaaslan, ayrıca ambulansın hemen hastaya müdahalede bulunması, hastanın kendilerine gelmesi ve yaptıkları ilk müdahalenin de etkili olduğunu söyledi. Mehmet Akif'in 10 gün sonra taburcu edileceği öğrenildi.