Çorum’un Soğucak köyünde biçerdöver tartışması nedeniyle 3 kişiyi öldüren, 1 kişiyi de ağır yaralayan Muharrem K. (59), çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

İskilip ilçesine bağlı Soğucak köyünde Satı Şimşek (75), Hasan (30) ve Hüseyin Eryaz (27) kardeşleri silahla vurarak öldüren Muharrem K., dün 3 kişinin cenaze töreninin ardından Çorum Adliyesi’ne giderek suç aleti tabanca ile birlikte teslim oldu. Zanlı, Cumhuriyet savcısının talimatı ile İskilip Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

Jandarmada ifade vermeyi kabul etmeyen Muharrem K. bugün öğle saatlerinde İskilip İlçe Adliyesi’ne sevk edildi. Savcıya da ifade vermeyen zanlı, mahkemede susma hakkını kullandı. Mahkeme heyetinin tutuklama kararının ardından Muharrem K., jandarma ekipleri eşliğinde Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi.

ZANLI BASINDAN KAÇIRILDI

Jandarma tarafından İskilip Adliyesi'ne getirilen Muharrem K. basından köşe bucak kaçırıldı. Görüntü almak isteyen basın mensupları adliyenin ön tarafında beklerken, zanlı arka otoparktan içeri alındı. Çıkışta ise basın mensuplarının adliyenin arkasında beklediği esnada zanlı bu kez ön kapıdan çıkarılarak sağlık raporu için İskilip Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

OLAY

Çorum’a 56 kilometre uzaklıktaki Soğucak köyünde Muharrem K. isimli saldırgan, 21 Haziran Pazar günü ahşap oyma atölyesini basarak silah ve tabanca ile açtığı ateş sonucu Satı Şimşek (75), Keziban (50) ve çocukları Hüseyin (27) ile Hasan Eryaz'ı ağır yaraladı. Satı Şimşek, Hasan ve Hüseyin Eryaz kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Keziban Eryaz’ın tedavisi ise devam ediyor. Olayda ölen 3 kişi Ankara Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsilerinin ardından Soğucak köyüne getirilerek, dün öğle namazının ardından toprağa verildi.