Fransa'nın başkenti Paris'te uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybeden PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazelerini karşılayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "İnşallah bir daha bu ülkenin hiçbir annesi böylesi bir acıyı yaşamaz. Hepimiz böyle bir acının yaşanmaması için olağanüstü çaba sarf etmeliyiz" dedi.

PKK'lı 3 kadının cenazesini karşılamak için Diyarbakır Havaalanı'na çok sayıda kişi akın etti. Cenazeler havaalanından alındıktan sonra araçlara bindirilerek Bağlar ilçesine doğru hareket etti. Araç konvoyunun arkasında yürüyün kalabalık sloganlarla cenazelere eşlik ederken, bazı kadınlar cenazelerin taşındığı esnada gözyaşlarını tutamadı. BDP'li milletvekilleri ve kalabalık bir grup cenaze konvoyunun ardından yürüyerek Bağlar ilçesine hareket etti.

Cenazeleri karşılamaya gelen ve konvoyun arkasında yürüyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır'daki bu büyük sahiplenme, bu vakur duruşun bu ülkeye barış getireceğini umut ettiğini söyledi. Baydemir, "Bir daha hiçbir anne ve babanın acı yaşamaması için, bir daha hiçbir kadının ezilmemesi için, yaşamını yitirmemesi için, hepimize düşen görevler vardır, bir an önce bütün süreçlerin barışlara yönelmesi gerekiyor. Onun için cesaretle müzakereye, diyaloga, onurlu bir barışa hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Özgürlüğe sahip çıkması gerekiyor, benim gördüğüm kadarıyla Diyarbakır yediden 70'ye üç fidana, üç cana sahip çıkıyor. Bunu yaparken provokasyonları boşa çıkarmaya çalışıyor. Aydınlık bir gelecek için hepimizin bu tabloyu görmesi ve bu tabloya güç vermesi gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Cenazeye katılan gazeteci Can Dündar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile konvoyun arkasından yürüdü.