Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan'ın cenazeleri THY'nin tarifeli uçağıyla dün akşam 20.35'te saatlerinde Diyarbakır'a getirildi.

Paris'te PKK bayraklarına sarılan tabutlar Diyarbakır'da yeşil çuhaya sarıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, cenaze araçlarının havaalanında ayrılmasının ardından tabutların üzerine BDP kadın hareketinin flamasının konulduğunu söyledi.

Çok sayıda vatandaşın karşıladığı cenazeler sloganlar eşliğinde morga getirilirken, cenazelerin getirildiği Bağlar Hastanesi önüne terör örgütü PKK'nın bayrağı çekilmesi ise, akıllara '2. Habur mu olacak'sorusunu getirdi.

POLİS UZAKTAN İZLEYECEK!

Bu arada 3 kadın PKK'lı için Diyarbakır'da yapılacak uğurlama töreni öncesi kentte üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Polis, provokasyonları önlemek için kitleyi uzaktan izleyecek.

BDP'li belediyeler ise törenin yapılacağı Batıkent meydanında son çalışmaları yaptı. BDP ve DTK'nın 'Yaşamı durdurun' çağrısı üzerine kentte bugün kepenklerin büyük bölümünün açılmaması bekleniyor. Güvenlik zirvesi sonrası çevre illerden takviye polis istendi. Polis, provokasyona mahal vermemek için kitleyi çembere alıp uzaktan izleyecek.

KADINLAR TAŞIYACAK

Özel Bağlar Hastanesi morgundan sabah 09.00'da alınacak cenazeler BDP'li kadınların omzunda 1.5 kilometre uzaklıktaki Batıkent Meydanı'na götürülecek. Sakine Cansız Tunceli'ye, Fidan Doğan Kahramanmaraş'a ve Leyla Söylemez ise Mersin'e gönderilecek. Cenazeler Cuma günü toprağa verilecek. Bölge halkına "Törene gelin. Karalar bağlayın, karalar giyin. Barışın sembolü olarak beyaz atkı, şal takın" çağrısı yapıldı.