Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu, çocukları Türkiye’de eğitim gören 66 ülkeden gelen 260 anneyi İstanbul’da buluşturdu. Vefa ödülü ise 17 yıldır gurbette öğretmenlik yapan ve şu an Kenya’da olan Nurten Kutlu’nun annesi ve kayınvalidesine verildi.

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu, Dünya Anneler Günü programı kapsamında 66 ülkeden 260 anneyi İstanbul’a getirdi. Maslak TİM Show Center’da düzenlenen programın tertip heyeti başkanlığını Gazeteci Nazlı Ilıcak üstlendi. Programa MHP Milletvekili Meral Akşener ve Gazeteci Suna Vidinli de katıldı.

Türkiye’de eğitim gören çocuklarına kavuşan anneler hüznü ve sevinci birlikte yaşadı. Programda barış ve kardeşlik mesajları verildi. Günün önemine binaen bir konuşma yapan Nazlı Ilıcak, “Bütün bu güzelliklerin oluşması için tohumları eken Fethullah Gülen Hocaefendi'ye selamlarımı iletiyorum. Türkiye'de hepimiz her zaman çok zor günler geçirdik. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Ama emin olun sel gider kum kalır. Burada özgul ağırlığı çok fazla olan bir toplum var. Kendisini insanlığa Allaha adamış sadece Allah rızası için çalışan insanlar topluluğu. Bir gönüldaş olarak sizinle beraber olduğumu göstermek için geldim. Kendinize güvenin cesur olun, iyilikler yapmaya devam edin. Bu dünyada da ahirette de karşılığını alacağınıza inanıyorum.” dedi.

Suna Vidinli ise “Anne yüreği dünyada hiçbir şeye benzemez. Çocuklarını güvenip okumaya yollamaları başlı başına çok güzel bir olay. Biz de Dünya Anneler Günü vesilesiyle buraya geldik. Çok güzel bir ortam var. Hem yurtdışına çocuklarını göndermiş anneler var hem de yurtdışından çocukları buraya okumaya gelmiş anneler var. Farklı kültürlerden de olsa ortak noktaları paylaşmak adına anlamlı bir gün. Biz de burada olmaktan çok mutluyuz. Türkiye'nin böyle bir şeye ev sahipliği yapması, annelerin de bu kurumlara böyle bir organizasyona güvenmeleri de manidar. Ben de 6 sene yurtdışında okudum. O yüzden anne yüreği hiçbir şeye benzemez. Ne olursa olsun akılları kalıyor. Ama buna rağmen güvenip göndermeleri çok güzel.” şeklinde konuştu.

Gecede anneleriyle buluşan öğrenciler de kendilerine gösterilen ilgi ve sevgiden duydukları sevinç ve mutluluğu dile getirdi. Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Dünya Anneler Günü programında Vefa ödülü 17 yıldır gurbette öğretmenlik yapan ve şu an Kenya’da olan Nurten Kutlu’nun destekçisi olan annesi ve kayınvalidesine verildi. Annelere ödüllerini Meral Akşener ile Suna Vidinli verdi. Kenya’dan gönderdiği video ile annesi ve kayınvalidesinin anneler gününü kutlayan Nurten Öğretmen, “Yaptığımız her bir hicretin annelerimizin sevap hanesine yazılmasını istiyorum, Allah geri kalan ömrümde de hicrette de olmayı nasip etsin” diyerek salondakileri duygulandırdı.

Ayrıca programa Nurten Kutlu’nun Arnavutluk’ta görev yaptığı yıllardan öğrencisi olan ve şu an Arnavutluk’ta bir devlet üniversitesinde dekan olan Doç. Dr. Nela Sofi de katılarak bir konuşma yaptı. Sofi, Türk okulları sayesinde Türkler hakkındaki düşüncelerinin değiştiğini söyleyerek, “İyi ki çocuklarınızı bizlerin yanına göndermişsiniz.” dedi.

Gecede Onur ödülü ise Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın eşi Şule Karaca’ya verildi. Karaca’nın ödülünü Samanyolu TV’de dizi oyuncusu olan Miray Şahin verdi.