Canik Başarı Üniversitesi'nin öğrenciler ile iş dünyasının temsilcilerini buluşturmak için düzenlediği '1. Kariyer Günleri'ne katılan 20 firmanın okul bahçesinde açtığı tanıtım stantları öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Üniversitenin en aktif kulüplerinden olan Genç Girişimciler Kulübü, Türkiye’de ses getiren firmaların patronlarının iş dünyası ile ilgili tecrübelerini paylaşmak ve öğrencileri iş olanakları sağlayacak firmaların temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor. İki gün sürecek olan etkinliğin ilk konuğu Nazo markasıyla toz içecek sektörünün lider firması Nazlı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kurt oldu. Nihat kurt, "'3 saniyelik en kötü reklamla Türkiye'de ve dünyada marka çıkardık' dedi.

'TÜRKİYE'DE SON 10 YILDA YAPILMIŞ EN KÖTÜ REKLAM FİLMİYDİ'

Pek parlak bir öğrenci olmadığını bu sebeple küçüklükten esnaf olan babasının yanında iş dünyasına atıldığını ve 17 yaşında babasının kendisine devrettiği iş yerini kardeşleriyle birlikte iyi yönetemedikleri için batırdıklarını kaydeden Kurt, "Sırasıyla pazarcılık ve kahvecilik gibi bir çok iş yaptım. En son kardeşlerimle birlikte toz içecekleri poşetleyip toptan satış işine girdik. Buda kolay olmadı kahve kahve dolaşıp bıkmadan usanmadan tanıtım yaptık. Belli bir mesafe kat ettikten sonra taksitle bir bina aldık. Sonra leasing yoluyla iş makinesi aldık. Sıra reklam yapmaya geldi ama hiç bir reklam şirketi bizim ürünümüzün tanıtım filmini 'bizim bir kariyerimiz var, Nazo diye toz içecek markası mı olur' diyerek çekmek istemedi. Bir dostumuzun vasıtasıyla tanıştığımız iki üniversite öğrencisi 'reklam filmini biz çekeriz' dedi. 30 saniyelik bir reklam yaptık ve televizyonlara verdik. Ama arayan olmadı. Bunun üzerine reklam filmini kısaltıp daha sık çıkmayı denedik. Sonra 3'er saniyelik reklamlarla büyük bir başarı elde ettik. Şimdi büyük bir başarı öyküsünden bahsedeceğim siz şuan dünyanın önemli üniversitelerinde iletişim fakültelerinde 3 saniye ile marka olmuş dünyadaki tek firma olarak Nazo tez konusu olarak öğrencilere veriliyor. Bugün Türkiye'de son 10 yılda yapılmış en kötü reklam filmi hangisi diye anket yapıldığında 100 kişiden 80'i ne diyor biliyor musunuz? 'Nazo' diyor. Ama ben bugün sektörde marka olarak liderim. Bak ben bugün buradayım ve sizin karşınızdayım. Neden buradayım boylu poslu olduğum için mi? Hayır Nazo'nun marka olması nedeniyle buradayım. Yani 3 saniyelik en kötü reklamla Türkiye'de ve dünyada marka çıkarabilmiş hemde 17 yaşında babasını iflas ettirmiş pazarcılık, kahvecilik yapmış birisi olarak size söyleyeceğim 'işinizi severek ve dürüstçe yapacaksınız. Güvenilir ve kaliteli ürün üretip fiyatını iyi ayarlayacaksınız. Çünkü reklam sizin ürününüzü müşteriye deneme amaçlı bir kere aldırır ama ürün iyi çıkmaz ise bir daha reklamınızda en ünlü kişiyi de oynatsanız mal satamazsınız. Bugün Mozambikte Nazo, Coca Cola'dan daha çok satıyor." dedi.

Konuşmalarından ardından okul bahçesinde iki gün açık kalacak olan ve 20 firmanın tanıtım stantlarının yer aldığı sergi yerinin açılışı yapıldı. Etkinliğin ikinci gününde ise Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya öğrencilerle buluşarak tecrübelerini aktaracak.