Sakarya’da, bir Alman kurdunun göğsünde oluşan 2 kilograma yakın kanserli tümör, 3 veteriner hekimin girdiği 2 saat süren bir ameliyatla alındı.

Adının açıklanmasını istemeyen hayvan sahibi 12 yaşındaki köpeğini göğüs bölgesinde sarkan bir kitle şikayetiyle Arifiye’de bir veteriner kliniğine getirdi. Burada yapılan muayene ve testler sonucu kurdun göğsünde olan kitlenin tümör olduğu tespit edildi. Veteriner hekim Mustafa Yıldız, Hekim Binnaz Can ve Şebnem Kuru tarafından 2 saat süren ameliyatla köpekteki tümör alındı. Yıldız, yaptığı açıklamada, ameliyat sırasında köpekte rahim içi iltihap hastalığı da tespit ettiklerini, bunun da tedavisi yapılınca köpeğin tamamen sağlığına kavuşacağını belirtti.

HAYVANLARDA DA ERKEN TANI ÖNEMLİ

Olumsuz çevre şartları, kötü beslenmenin insanlar gibi insanlarla iç içe yaşayan hayvanları da olumsuz yönde etkilediğini dile getirerek, "Birlikte yaşadığımız evcil hayvanları da gerek beslenme gerekse çevre koşullarını hem düzenlemeli hem de takip etmeliyiz. Evcil hayvanlarımızdaki fiziki en ufak değişikliği veteriner hekimimize bilgi vermeliyiz. İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarda da erken teşhis çok önemli. Hastalık ne kadar erken teşhis edilirse tedavi şansı o kadar yükseliyor. Yani kısaca kanserden değil, geç kalmaktan korkmalıyız., Bu köpek biraz daha geç kalsaydı tümör tüm organları etkileyecek hayvan telef olacaktı." diye konuştu.