Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen törenlere katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, dün olduğu gibi bugün de kara, hava ve deniz unsurlarıyla, maziden atiye giden bağımsızlık mücadelemizin en büyük teminatıdır. Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle, hürmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde tören geçiş alanı başlangıç noktasında karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, askeri birliklerin bayramını tebrik edip törene katılanları selamladıktan sonra halka hitap etti. Konuşmasına, milletin ve ordunun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “93’üncü yıl dönümünü kutladığımız bu büyük zaferin sevincini bizlere yaşatan ordularımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızı yöneten Gazi Meclisimizin tüm üyelerini bir kez daha saygıyla yâd ediyorum. Malazgirt’ten günümüze kadar bu toprakların bizlere vatan olması için mücadele eden, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan, gazilik şerefini kazanan tüm askerlerimizi, tüm ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyorum.” diye konuştu.

"Anadolu coğrafyasına ayak bastığımızdan beri, 7 iklim 3 kıtada hüküm sürmüş olsak da, kalbimizin attığı yer ve gücümüzün kaynağı daima Anadolu topraklarıdır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Balkanları, Kuzey Afrika’yı, Orta Doğu’yu kaybettiğimizde de son sığınağımız yine Anadolu ve Trakya topraklarıydı. Çanakkale’de çeyrek milyon kayıpla toprağa diktiğimiz bağımsızlık fidanı, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da kök salmış, Cumhuriyetin ilanıyla da genç bir çınar olarak göğe doğru yükselmeye başlamıştır.” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ GİBİ DEVLETİMİZ DE NEVZUHUR DEĞİLDİR, KÖKSÜZ DEĞİLDİR

Bugün artık Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü için kendimize yeni ve büyük hedefler belirleyebilecek bir güce ve olgunluğa eriştiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: “29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 92’nci yıl dönümünü kutlayacağız. Ama bizim bu topraklardaki devlet geleneğimiz 1071 Malazgirt Zaferi’ne ve hemen ardından kurulan 1075 Anadolu Selçuklu Devleti’ne kadar uzanır. Cumhuriyetimiz, işte bu köklü devlet geleneğinin en son, en genç temsilcisidir. Milletimiz gibi devletimiz de nevzuhur değildir, köksüz değildir. Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti ile kesintisiz bir devamlılığa sahip olan bu süreçte, istiklal ve istikbal mücadelemiz hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin yıldır bu coğrafyada nice zaferler kazanmış, nice hain emelleri akamete uğratmış olan Türk milletinin bugün yaşadığı sıkıntıların da üstesinden gelecek güce ve dirayete sahip olduğunu vurgulayarak konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Biz, işte bunun için ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, dün olduğu gibi bugün de kara, hava ve deniz unsurlarıyla, maziden atiye giden bağımsızlık mücadelemizin en büyük teminatıdır. Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle, hürmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka hitabının ardından, tören geçişi öncesinde ilk kez, Karma Bando ile Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Gösteri Birliği tarafından kısa bir gösteri yapıldı. Yaya ve motorlu birliklerin sayısının geçmiş yıllara oranla daha fazla olduğunun gözlendiği törende; ASELSAN, TUSAŞ, TAİ, ROKETSAN, HAVELSAN, İSBİR ve ASPİLSAN tarafından milli imkanlarla üretilen ve daha önceki yıllarda düzenlenen törenlerde yer almayan silah araç ve sistemleri de geçit töreninde halka gösterildi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından üretilen zırhlı muharebe ve keşif araçları ile birlikte Altay tanklarının da yer aldığı geçit töreninde, ATAK helikopteri ile HÜRKUŞ uçakları da hava gösterisi yaptı.