Balıkesir'de iki çocuk annesi eşini 30 yerinden bıçaklanarak öldürdükten sonra sırra kadem basan katil zanlısı kocanın Ramazan Bayramı öncesinde eşini benzin dökerek yakmak istediği ortaya çıktı.
Kızının cenazesini Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan alan baba Sezai Alkan, kızının evlendikten itibaren damadının şiddetine maruz kaldığını öne sürerek, "Kızım ayrılmak istiyordu. En son Ramazan Bayramı'nda kızımı benzin döküp yakmak istemiş. Bize haber verince jandarmaya başvurduk. Jandarma çocuklardan birini ve kızımı evden alarak Soma'nın Cenkyeri Mahallesi'ndeki evime getirdi." dedi. Bu arada, katil zanlısı Yaşar Aydın'ın yakalanması için Balıkesir ve bölgedeki illerde güvenlik güçleri alarma geçti.

Olay, dün saat 21.30 sıralarında, Kepsut ilçesine bağlı Saraç Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; Büyükorhan ilçesi Pirebeyler Mahallesi'nde ikamet eden 30 yaşındaki Yaşar Aydın ile eşi Rabia Aydın arasında şiddetli geçimsizlik yaşanıyordu. Şiddete maruz kaldığı için eşinden boşanmak isteyen Rabia Aydın, ailesinin oturduğu Manisa'nın Soma ilçesine gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Yaşar Aydın'a da 3 ay evden uzaklaşma cezası verildi.

Boşanmak istemediğini belirten Yaşar Aydın, son olarak dün eşi Rabia ile barışıp yeniden bir araya gelmek isteğiyle arkadaşı C.A. ile birlikte Soma'nın Cenkyeri Mahallesi'ne gitti. Eşi ve çocuklarını ikna eden Yaşar Aydın, ailesiyle Bursa'ya gitmek için yola çıktı. Bir süre sonra iddiaya göre; çift arasında yine tartışma çıktı. Balıkesir- Kepsut arasındaki yolda tartışma kavgaya dönünce Aydın, bıçağı çıkartarak iki çocuğu ve arkadaşı C.A.'nın yanında eşi Rabia'yı 30 ayrı yerinden bıçakladı. Saldırıda ağır yaralanan genç kadını araçtan atan Yaşar Aydın, arkadaşına aracı sürmesini istedi. Rabia Aydın'ı kanlar içinde gören sürücüler durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Rabia Aydın 112 Acil Servis Ambulansı ile Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Genç kadın, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Savcılık incelemesinin ardından genç kadının cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Otopsi işleminden sonra Rabia Aydın'ın cenazesi babası Sezai Alkan tarafından teslim alındı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan acılı baba şunları kaydetti: "Damadım, yaklaşık sekiz sene evvel kızımı kaçırarak evlendi. Evlendiği günden itibaren kızıma şiddet uyguluyordu. Kızımın iki çocuğu oldu. Şiddetin dozu artınca kızım boşanmak istedi. Son olarak Ramazan Bayramı'nda kızımı benzin döküp yakmak istemiş. Bize haber verince jandarmaya başvurduk. Jandarma ekipleri, çocuklardan birini ve kızımı evden alarak Soma'nın Cenkyeri Mahallesi'ndeki evime getirdi. Dün eşim ve ben çalışmaya gittikten sonra eve gelmiş. Çocuk ve kızımı alıp gitmiş. Torunumu Büyükorhan'ın Piribeyler köyündeki akrabalarına bıraktıktan sonra olay olmuş. Nasıl götürdüğünü bilemiyorum. Yaptığı bir vahşet bir an önce bulunarak cezalandırılmasını istiyorum. Kızıma sürekli şiddet uyguluyordu."

Öte yandan Rabia Aydın'ın cenazesinin Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne bağlı Ören Köyü'nde toprağa verileceği öğrenildi.