Kâğıthane’de yaklaşık 30 saattir giderilemeyen elektrik arızası, mahalle sakinlerini sokağa döktü. Kesinti sebebiyle diyaliz hastaları mağdur oldu. Vatandaşlar, ekiplerin kısıtlı imkanlarla ve iş güvenliği önlemi almadan ilkel yöntemlerle çalıştığını öne sürerek tepki gösterdi. Bir BEDAŞ çalışanı, " “Elimizdeki imkânlar budur. Bugünlerde arızalar çok olduğu için makine yetiştiremedi." dedi.

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dere Sokak’ta yaşanan elektrik kesintisi 2 gündür çalışmaya rağmen giderilemeyince mahalle sakinleri sokağa döküldü. Kazı yapan ekipler, sokağı çukurlarla doldurdu. Çalışma yapan BEDAŞ ekiplerinin başında toplanan mahalleli tepki gösterdi.

"Mega kent İstanbul’daki halimize bakın" diyen bir mahalle sakini, “Bugün gün içerisinde defalarca aramamıza rağmen saat 7-8 gibi kazı başladı. İlkel yollarla kazı işlemi yapılıyor şu anda. Arkadaşlar hiçbir şekilde şeflerine ulaşamıyor. Biz halen yaklaşık 30 saattir elektrik alamıyoruz. İstanbul gibi bir yerdeyiz, elektrik kullanamıyoruz. Çocuğu olan var, diyaliz hastaları var. 30 saattir burada elektrik yok. İş güvenliği yasasından bahsedenler, sokağın başında bir tane tabela yok. Şurada kazma ve kürekle iş yapıyorlar. Nerede bu adamın bareti kardeşim? Adamın elinde elektrik ölçecek bir cihazı yok ya. Hani iş güvenliği yasası?” diye tepki gösterdi.

Hiçbir şekilde hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz diyen bir başka mahalleli ise “2 gün faturalarımız hemen geç kaldığı zaman sorgusuz sualsiz tak kesiyorlar. Faturayı ödediğimiz halde ödemeyen insanların ceremesini biz çekiyoruz. Faturamıza yansıyor. Ama ben gece 02.30’dan beri elektriksizim. Her şeyim eksildi şu anda. Buzdolabım komple gitti.” şeklinde konuştu.

BEDAŞ ÇALIŞANI: ELİMİZDEKİ İMKANLAR BUNLAR

İsmini vermek istemeyen bir BEDAŞ çalışanı da “Elimizdeki imkânlar budur. Bugünlerde arızalar çok olduğu için makine yetiştiremedi. Biz de kendi imkânlarımızla bulmaya çalıştık.” açıklamasını yaptı.