İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumlarına yapılan polis baskını, toplumun her kesiminden tepki çekmeye devam ediyor. Eğitimlerini yurtdışında devam ettiren dünya şampiyonları, teröre destek vermekle suçlanan okullara yönelik baskınların tamamen siyasi hırstan kaynaklandığını, bu durumun ise ülkeye zaman kaybettirmekten başka hiçbir işe yaramayacağını söyledi.

'TERÖR DAMGASI BU OKULLARA TUTMAZ'

Uluslararası kimya olimpiyatlarında bronz madalya alan ve daha sonra Bilkent Üniversitesi'nden mezun olan Dr. Sencer Selçuk, “2004 Yamanlar mezunuyum. ABD’nin en prestijli sekiz üniversitesinden birisi olan Princeton'da eşimle birlikte doktora yapıyoruz. Ben yeni mezun oldum. Sınavdan sonra tatile Türkiye’ye geldik. Her sene olduğu gibi Yamanlar’ı da ziyaret etmek istiyorduk ve bugünü planlamıştık. Eğer dün yaşananları bilseydik, biraz şartlarımızı zorlayıp dün gelip hocalarımıza destek olmak isterdik. Biraz bu arkadan ziyaret oldu. Olanları anlamak cidden zor. Benim hocam filan arada soruyor. Artık pes ettim, açıklamaya bile çalışmıyorum. İnşallah her şey yoluna en kısa sürede girer. 30 seneye varan bir eğitim kurumunu, siyasi hırslar yüzünden terörle damgalamaya çalışmak anlamsız ve tutmayacağı da belli. Herkesi boşa yoruyorlar. Boşa ülkeye de zaman kaybettiriyorlar. Umarım en kısa zamanda çözülür.” dedi.

'ORADAKİ İNSANLARA ANLATMAMIZIN İHTİMALİ BİLE YOK'

Princeton Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Hande Boyacı Selçuk ise, “Ben de 2007 mezunuyum ve uluslararası olimpiyatlarda iki altın madalyam var. Buradan mezun olduktan sonra Bilkent kimya bölümünde okuduk. Özellikle yurtdışında yaşayınca iyice zor oluyor herhalde. Mesela burada yaşananları, bizim oradaki insanlara anlatmamızın ihtimali bile yok.“ dedi.

EŞİT AĞIRLIKTA TÜRKİYE İKİNCİSİNİN BABASI: ÇOK ÜZÜLDÜK, ÇOK KIRILDIK

Eşit ağırlıkta Türkiye ikincisi olan Musa Sait Arık’ın babası Muharrem Arık, “Sadece benim oğlum değil, altı farklı alanda Türkiye birincisi çıkarmış bir okul. Sadece üniversite sınavında da değil, olimpiyatlarda, milli takımlarda Türkiye’nin en çok madalya kazanan bir okuludur. Yani benim çocuğumun başarısında, hem Körfez Dershaneleri'nin hem Yamanlar Eğitim Kurumları'nın çok büyük katkısı oldu. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Yamanlar Eğitim Kurumları'nın bir velisi olarak bundan çok mutluyum, memnunum ancak velisi olduğum bu okula, polislerle baskın yapar gibi denetlemeye gelinmesi bizi çok üzdü. Çok üzüldük, çok kırıldık. İnşallah bir daha tekrar etmez.“ dedi.