Çorum’da toprak kayması sonucu kömür havzasında oluşan gölete düşen ekskavatör, 3 yıldır bulunduğu yerden çıkartılamadı. 30 ton ağırlığındaki iş makinesini çıkarabilecek kurtarıcı ilde bulunamadı.

Çorum’un Osmancık ilçesine 20 kilometre uzaklıkta özel bir şirkete ait kömür havzasında 2013 yılına kadar çalıştırılan ekskavatör, bölgede park halinde bırakıldı. Ekskavatör sahipleri, bir süre sonra makineyi almak için gittiklerinde motor dinamosu sökülmüş halde buldu. Çalıştırılamayan iş makinesi, kömür havzasında yağmur sularıyla oluşan gölet kenarında bırakıldı. Birkaç ay sonra yine bölgeye giden makine sahibi Ömer Özdemir, ilginç bir manzarayla karşılaştı. Özdemir, 30 ton ağırlığındaki ekskavatörü yumuşak zeminden dolayı yaşanan toprak kayması sonucu göletin içine sürüklenmiş halde buldu.

Çaresizce Çorum’a dönen Ömer Özdemir, kentte 30 tonluk ekskavatörü kurtaracaklar bir vinç bulamadı. Yumuşak zemin nedeniyle hiçbir aracın gölet yakınına yaklaşamadığını ifade eden Özdemir, yaklaşık 150 bin TL değerindeki makinelerinin 3 yıldır suyun içinde kurtarılmayı beklediğini söyledi. Bölgenin bataklık olduğunu anlatan Özdemir, “Her geldiğimde ekskavatör biraz daha batıyor. Bu makineyi buradan çıkarmanın yollarını araştırıyoruz. Şuan için tek yol suyu boşaltmak. Göletin suyunu boşaltarak makineyi kurtarabilecek bir yol yapacağız” dedi.

Özdemir, ekskavatörü kurtardıklarında çalıştırmak için masrafının fazla olması durumunda hurdaya verebileceklerini sözlerine ekledi.