Sivas merkezli 18 ilde görev yapan polislere yönelik operasyonda gözaltına İstihbarat eski Şube Müdürü F.Akpınar'ın ağabeyi Mustafa Akpınar, soruşturmaya tepki gösterdi. 30 yıldır MHP’de siyaset yaptığını belirten Akpınar, “Biz paralel falan bilmeyiz. Bu operasyonun nedeni Madımak olayında PKK bağlantısının; üniversite de ise DHKP/C yapılanmasının önlenmesinin üzerini örtmek. Şuan onların bir intikamı alınmaktadır ve bunların örtülmesi davasıdır. Buradan şu sonuç çıkıyor, uydurulduğu gibi paralel falan değil.” dedi.

Sivas Adliyesi'nde polislerin sorguları sürerken, İstihbarat eski Şube Müdürü F. Akpınar’ın ağabeyi Mustafa Akpınar, yürütülen soruşturmanın içinin tamamıyla boş olduğunu kaydetti. Mustafa Akpınar, 30 yıllık siyasetin içinde olduğunu belirterek, MHP’den Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptığını, eski bir belediye başkanı olduğunu kaydetti. 500 sayfalık dosyayı okuduğunu ve şuan içeride olanlara yöneltilen hiçbir ciddi suçlama bulunmadığını ifade eden Akpınar, şunları söyledi: “Tamamı hissi mütalaalardan oluşan hiçbir delile dayanmayan suçlamalar. Hukuk ve adalet varsa, bir siyasi dava değilse hepsi serbest bırakılır. Eğer bahsedilen gibi siyasi bir davaysa, muhakkak adalet tecelli etmeyecektir. Konuyla ilgili olarak gerek hükümet gerekse adliye mensupları kimler varsa bunlara sadece vicdanlarına danışmalarını, çünkü ellerinde hiçbir delil yok. Bu dünyadaki mahkemenin öbür dünyadaki mahkemeye göre çok kıymetsiz olduğunu hatırlamalarını isterim. Burada görevini yapan Anadolu’nun temiz geçleri var başka hiç kimse yok.”

“BU SORUŞTURMA İKİ OLAYIN ÜZERİNİ KAPATMAK İÇİN YAPILIYOR”

“Yaptıkları iki tane şey var okuduğum; biri aşırı sol örgütlerin üniversite içindeki yapılanmalarına önleme dinlemeleri yapmak.” diyen Mustafa Akpınar açıklamasına şöyle devam etti: “Üniversite içinde DHKP/C örgütünün yuvalanmasını önlemek için dinleme yapmak. Bu zaten vazifeleri, bunu yapmazlarsa olsa zaten vazifelerini yapmamış olurlar. İkincisi ise başka bir polisle ilgili; Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden Madımak olaylarını araştırmak, Madımak olayları içindeki PKK uzantısını tespit etmeye çalışmak ve bunu tespit etmiş olmak. Buradan şu sonuç çıkıyor, uydurulduğu gibi paralel falan değil. Bu olay PKK’nın ve DHKP/C’nin şuandaki adli yargı ve idare üzerindeki tesirini göstermektedir. Şuan onların bir intikamı alınmaktadır ve bunların örtülmesi davasıdır.”

“BU POLİSLERDEN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ”

Gözaltına alınan emniyet mensuplarından vatan haini çıkmayacağına vurgu yapan Mustafa Akpınar, şunları kaydetti: “Burada görev alan muhakkak temiz insanlar vardır, o insanlara diyorum ki vicdanlarınıza danışın. Bu insanların içinde vatan haini çıkmaz. Anadolu’nun hiçbir yerinde hangi siyasi görüşte ve hangi siyasi düşüncede olursa olsun, bu temiz gençlerden kesinlikle vatan haini çıkmaz. Hatta şunu da ilave edeyim ki benim kardeşim başta olmak üzere en ufak bir vazifesine ve vatanına bir suistimali varsa içeriden çıkarırlarsa üzerlerinde hakkım kalsın. Vatan haini çıkmaz, hiçbir varsa en ufak bir şey çıkarmasınlar. Çıkarsınlar demiyorum, adaleti tesis etsinler diyorum. Okuduğum müfettiş raporlarında ve gerek savcının yaptığı sorguda hiçbir tane delil yok, küçücük bir delil yok. Hepsi hissi mütalaalardan ibaret. Birisi baskı yapıyorsa baskıdan korkmasınlar. Türk milleti yanında kim ki onlar. Biz paralel falan bilmeyiz, tanımıyoruz, bu milletin sevdalılarıyız, kardeşim de benimle aynı düşüncede ve aynı düşünceye hakim.”

Bu arada bazı vatandaşlar da sorguları devam eden polislere destek vermek üzere adliye önüne geldi. Burada bir süre dua eden ve cevşen okuyan vatandaşlar daha sonra adliyeden ayrıldı.

BİR POLİS DAHA SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan tebligatla ifadeye çağrılan ve dün teslim olan U.D’nin savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı kaydedildi. Diğer 6 polisin ise mahkemede sorguları sürüyor.