İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan 300 kiloluk 19 yaşındaki Emel Ayaf, 19 kilo verdi. Moral bulması için evine gönderilen genç kız, tekrar hastaneden arayacakları günü bekliyor.

Atatürk Mahallesi, Bekir Sakarya Caddesi'nde ikamet eden, kiloları yüzünden dört yıldır odasından çıkamayan Ayaf, hem okula gitmek hem de sağlığına kavuşmak için yetkililerden yardım bekliyordu. Haberlerin ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi tedavisini üstlendi. Hastaneden gönderilen ekip, Ayaf'ı özel obezite aracıyla aldı. Palyatif bölümünde tedavi gören Emel Ayaf, moralinin yükselmesi için eve gönderildi.

'EVE DÖNMEK İSTEMİYORDUM'

Hastaneden kilolarından kurtulmadan çıkarıldığını ve yardım beklediğini söyleyen Ayaf, “Doktorlarım, 'Seni motivasyon için eve gönderiyoruz.' dediler, bir daha da arayıp sormadılar. Ailem kaç kez hastaneyi arad, 'Yer yok, olduğu zaman alacağız.' dediler. Üç ay oldu, hala almıyorlar. Bana orada çok iyi bakıyorlardı, 19 kilo vermiştim.” dedi.

Hayalinin doktor olmak olduğunu söyleyen Emel Ayaf, "Ben hastaneden çıkmak istemiyordum. Hayalim zayıflayarak geri gelmekti. Ben zayıflayıp dönmek istiyordum. Lütfen bana yardım edin. Ayağa kalkabiliyorum ama hala tam olarak güzel yürüyemiyorum. Ben zayıflayıp dönmek istiyordum." şeklinde konuştu.