Kamu Emekçileri Konfederasyonu Hakkari Şubeler Platformu, 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının yıldönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Hakkari Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına; Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, Hakkari Kent Meclisi sözcüsü Perihan Kahraman ve KESK'li üyeler katıldı. Soma'da yaşamını yitiren 301 işçi için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan KESK Hakkari Şubesi Dönem Sözcüsü Cemal Balıkesir, ölüm yıldönümlerinde 301 işçiyi rahmetle andıklarını ve ailelerine başsağlığı dilediklerini belirtti.

Balıkesir, "Ülke tarihinin en büyük katliamı Soma'daki maden faciasında yaşandı ve burada 301 işçi emekçisi yaşamlarını yitirdi. Soma'daki faciadan sonra madenleri Avrupa standartlarına uygun hala getireceğini söyleyen AKP hükümeti, bırakın madenleri, çıkardığı torba yasayla ülkeyi tamamen bir taşeron cumhuriyetine çevirmiştir. 301 emekçi kardeşimiz iş cinayetine kurban gitmiştir. İş cinayetinde Türkiye, dünyada üçüncü, Avrupa’da ise birinci sırada yer aldı." dedi.