Türkiye genelinde 31 Mart 2015 tarihinde yaşanan elektrik kesintisi, özellikle sanayici ve hizmet sektörü için jeneratörün ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Jeneratör sahibi firma ve kurumlar, üretim ve hizmetlerine aralıksız devam etti. Olmayanlarsa şalter indirerek evlerinin yolunu tuttu.

Türkiye’deki jeneratör sektörü için 31 Mart 2015’in milat olduğunu belirten Ege Jeneratör Genel Müdürü Muhammed Ali Tarhan, “O gün elektriklerin ülke genelinde aynı anda kesilmesiyle hayat durdu. Biz, 31 Mart ve sonrasında 15 gün boyunca hem servis hem üretim anlamında yüzde 100 kapasiteyle çalıştık. Aşırı derecede talep aldık.” dedi.

Türkiye’de sanayi ve hizmet sektörünün her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyduğu enerji ihtiyacını karşılamak için Hacı Bayram Tarhan tarafından 1996 yılında kurulan Ege Jeneratör, pazar payını her geçen gün arttırarak Türkiye geneline ürünlerini gönderiyor. Firma, her türlü mekana uygun jeneratörlerin satışının yanı sıra 7 gün 24 saat teknik servis ve kiralama hizmeti de veriyor. Jeneratörlerin arıza, bakım, montaj, demontaj ve bobinaj işlerinde profesyonel iş anlayışıyla çözümler sunduklarını belirten ve bu alanda yerli üretimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Muhammet Ali Tarhan, “Ege Jeneratör olarak 33 kva ile 165 kva arasındaki jeneratörlerimiz yüzde 100 yerli üretimdir. Bu konuda oldukça özenli davranıyoruz.” dedi.

Ege Jeneratör ürünlerinin Türk iş adamlarının yurt dışında kurdukları tesislerde de tercih edildiğini, Tanzanya, Türkmenistan, Somali, Kırgızistan, Nijerya gibi ülkelere jeneratör gönderdiklerini ifade eden Tarhan, aynı zamanda Emsa Jeneratör’ün Ege Bölge Bayiliğini yürüttüklerini söyledi. Tarhan, “Ürünlerimizi Türkiye’nin her noktasına gönderiyoruz. Ayrıca anlaşmalı servislerimiz de bulunuyor. Emsa Jeneratör’ün de 30 yıldır servis hizmetlerini yapmaktayız.” diye konuştu.

Her türlü jeneratörün imalat ve teknik servisliğinin yanı sıra kiralama hizmeti de sunduklarını ifade eden Tarhan, “Bugüne kadar satışını yaptığımız jeneratörlerimizde hiçbir sıkıntı yaşamadık. Çözemediğimiz sorun kalmadı. Ürünlerimizin arkasındayız. Müşterilerimizin her aşamada yanında oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Bazı ülkelerden ithal edilen malların pahalı olduğunu ve yedek parçalar konusunda sıkıntı yaşandığını da anlatan Tarhan, “Bazı ülkelerden gelen ürünlerde yedek parçalar çok pahalı olup, sık sık arızalar vermekte. Ayrıca bu ülkelerden gelen ürünlerin yedek parçalarını her an bulmak çok zor. Yerli üretimin en önemli artılarından biri de her türlü parçası devamlı bulunabilmektedir.” dedi.

İşe bobinajcılıkla başlayan babası Hacı Bayram Tarhan’dan devraldığı Ege Jeneratör markasını daha da ileriye taşımayı hedeflediğini belirten Genel Müdür Muhammed Ali Tarhan, “2017 yılından itibaren hedefimiz ilk etapta servis ve imalat ekibimizi eğitimden geçirip, daha büyük işler gerçekleştirmek için zemin hazırlamak. Şirketimizin portföyünü kiralama alanında da genişlettik. Müşterilerimize kiralama hizmeti vererek büyük bir kolaylık sağlamış oluyoruz. Müşterilerimiz bu sayede ihtiyacını daha da ucuz şekilde gidermiş oluyor.” diye konuştu.

Beklenmedik elektrik kesintilerine karşı jeneratörün can simidi olduğu kaydeden Tarhan, müşterilerinin ağırlıklı olarak sanayi tesisleri, otel, hastaneler, akaryakıt firmaları, besi ve tavuk çiftlikleri olduğunu söyledi.