Çanakkale Lisesi’nden 1984 yılında mezun olanlar 31 yıl sonra öğrenim gördükleri okulda bir araya gelerek anılarını tazeledi.

Okulun mezunlarından Murat Bakan, Ercan Tekin, Kemal Çalışkan, Mustafa Tosun ve Selcay Demirtaş’ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’nin dört bir yanında bulunan Çanakkale Lisesi’nin 1984 yılı mezunları öğle saatlerinde 31 yıl önce öğrenim gördükleri Çanakkale Lisesi’nin bahçesinde bir araya geldi.

Bir sosyal paylaşım sitesi aracığı ile bir araya gelmenin mutluluğu yaşadıklarını belirten 1984 yılı mezunlarından Murat Bakan, “Facebook’ta Çanakkale Lisesi’nden 1984 yılında mezun olanlar ile ilgili kendi aramızda bir grup oluşturmuştuk. Geçtiğimiz yıl yine anı etkinliği yaparak 30. yıl anısına okulda biraraya gelmiştik. Bu yıl daha kalabalık bir grupla yine okulumuzda bir araya geldik. Bu kapsamda Çanakkale dışında İstanbul, İzmir, Ankara gibi Türkiye’nin değişik illerinde bulunan aynı okuldan 1984 yılında mezunları olarak arkadaşlarımızla aynı okulda bir araya gelip geçmiş anılarımızı tazelemek bizlere büyük mutluluk verdi. Bundan sonraki yıllarda da yine aynı etkinliği düzenleyeceğiz.” dedi.

Çanakkale Lisesi bahçesinde günün anısına pilav ve tatlı dağıttıktan sonra okula girip sınıfları tek tek gezen 31 yıl öncesinin öğrencileri yıllar önce öğrenim gördükleri sınıfları bulup aynı sıralara oturup bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Bu arada okul Müdürü Salim Eker de böyle bir etkinliğin düzenlenmesi dolayısı ile 1984 yılı mezunlarına teşekkür etti. Çok sayıda mezunun katıldığı ziyaretin ardından gece de bir restoranda yemek yiyen bir zamanların Çanakkale Lisesi öğrencileri, anılarını anlatıp güzel anlar yaşadı.