Çanakkale Boğazı'nda ateş edilerek durdurulan ve içinde 337 kaçak göçmenin çıktığı gemi ile ilgili aralarında kaptanın da bulunduğu 7 kişi adli mercilere sevk edildi.

Çanakkale Boğazı'nda dün akşam saatlerinde hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan ve 337 kaçak göçmeni taşıyan Doğan Kartal isimli gemi ile ilgisi olduğu gemi kaptanı ve 6 kişi hakkında işlem yapıldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından gemi kaptanı Y.Y. ve 6 kişi adli mercilere sevk edildi.

Öte yandan Gelibolu Spor Salonu'nda bulunan kaçakların büyük bölümü de dağıtıldı. İlçede 60 kişi bırakılırken, geri kalan kısmı ise Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi, Biga ve Yenice ilçelerindeki spor salonlarına gönderildiği öğrenildi. Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale'ye gelmesi ve Gelibolu İlçesi'ne de uğraması nedeniyle kaçakların dağıtıldığı ifade edildi.

Öte yandan geminin 337 kaçağı nasıl ve nereden aldığı konusu ise bilinmiyor. Kaçak göçmenlerin ifade vermediği için bu bilgiye ulaşılmadığı öğrenildi.