Kocaeli ve Sakarya'da kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda toplam 359 bin 347 TL değerinde kaçak sigara ve puro ele geçirildi.

Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yapılan istihbari çalışma sonucunda, iki farklı araçta kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, Kocaeli ve Pamukova'da durdurulan iki araçta, Xray taraması ve çay-tütün dedektör köpeğinin katılımıyla yapılan detaylı arama sonucu, dorselerin zeminlerinde ahşap plakalar altında oluşturulmuş ve araçların zula tabir edilen kısımlarına gizlenmiş vaziyette TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ve purolar tespit etti.

Yapılan tespit ve sayımlarda ilk araçta gümrüklenmiş değeri 263 bin 616 TL değerinde toplam 36 bin 830 paket kaçak sigara cinsi eşya ve ikinci araçta gümrüklenmiş değeri toplam 95 bin 731 TL olan 25 bin 375 adet değişik marka puro, 7 bin 500 paket sigara ele geçirildi.

Her iki araçta ele geçirilen sigara ve purolarla ve bunların gizlendiği TIR araçlarına el konularak araç sürücüleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılıkları'na suç duyurusunda bulunuldu.