Tüm Türkiye’de kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında TRT tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği, bu yıl Antalya’da gerçekleşecek. Şenlik, farklı ülkelerden gelen çocukların katılımıyla yapılan şenlik yürüyüşüyle başladı. Açılışı renkli karelere sahne oldu.

37. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne 35 ülkeden 400’e yakın çocuk katılacak. Çocuklar için sürprizlerin de yer aldığı eğlencelerin teması 'Çocuk Ülkesi' olacak. 15 Nisan’da başlayan şenlikler 23 Nisan’da son bulacak. Bu kapsamda 100. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan Falez Kavşağı’ndan başlayıp Antalya Kültür Merkezi'ne (AKM) kadar devam eden bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, konuk ülkelerden gelen çocukların yanı sıra il protokolü de katıldı. Yürüyüşte konuk gruplar, giydikleri renkli kıyafetleriyle kendi müzikleri eşliğinde dans gösterilerini yaptı. Şenlik kapsamında açılışı yapılan Çocuk Ülkesi’nde ise Antalya ve yakın illerden gelen çocuklar, sevdikleri çizgi film kahramanlarının dünyalarında vakit geçirebilecek.

Şenlikler kapsamında Antalya’ya gelen çocuklar, sabah saatlerinde Antalya Valisi Muammer Türker’i ziyaret etti. Vali Türker çocuklara çeşitli hediyeler verdi, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.