Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından yapılan yol kontrolünde durdurulan bir kamyonette çeşitli yollardan Türkiye'ye gelerek İzmir üzerinden botlarla Avrupa'ya geçmeyi hedefleyen 34 Afganistan ve 5 Burma uyruklu göçmen yakalandı. Operasyon sonucu 2 kişi tutuklandı.

Yalova-Kocaeli yolunun Yalova istikametinde yapılan yol denetimlerinde şüpheli görülerek durdurulan 34 plakalı kapalı kasa kamyonette yapılan aramada 34'ü Afganistan, 5'i ise Burma vatandaşı olan toplam 39 göçmen mülteci yakalandı. Araçta ve şüphelilerde yapılan aramada 25 adet can yeleği, 1 adet şişme bot, 1 adet deniz motoru, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan araç şoförü C.K.(28) ile T.T.(34) ifadelerinde göçmenlerin İzmir üzerinden botlarla önce Yunanistan'a oradan da Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gideceklerini itiraf ettiler. C.K. ve T.T. insan kaçakçılığı yapmak suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.