Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftar dernekleri 18-19 Eylül tarihlerinde kan bağışı kampanyası düzenleyecek. Dernek başkanları, hedeflerinin 500 kan bağışı olduğunu söylerken, kan bağışının yanı sıra lösemili hastalar için kök hücre örneğinin de alınacağını belirtildi.

Ereğli' de faaliyet gösteren Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkan Tarkan Adik, Fenerbahçe Taraftarları Derneği Başkanı Serdar Özbek, Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkanı Sadık Mercan ve Kızılar Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay ortak bir basın toplantısı düzenleyerek 'Renklerin kardeşliği' adı altında kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini bildirdi.

Amaçlarının Kızılay kan merkezinde yaşanan kan sıkıntısına bir nebze olsun destek vermek olduğunu ifade eden Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, taraftarları kan bağışı kampanyasına destek vermeye çağırdı.

Fenerbahçe Taraftarları Derneği Başkanı Serdar Özbek 'Çok mu oluyoruz' diyerek başladığı konuşmasında 4 büyük taraftar kulübünün güzel çalışmalara imza attığını ve diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarının da kampanyaya destek olması gerektiğini söyledi.

Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkan Tarkan Adik, kan bağışında hedeflerinin 500 kan bağışı toplamak olduğunu, bu kan bağışı kampanyasında kan dışında lösemili hastalar için kök hücre alınacağını, kendi yaptıkların kan bağışında alınan kök hücrelerden birisinin Bolu'daki hastaya uygun olduğu haberiyle mutlu olduklarını söyledi.

Kızılay Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay ise konuşmasında 'Renklerin kardeşliği' oluşumuna teşekkür etti. Oktay konuşmasında "Kan bağışı kampanyamız 18-19 Eylül tarihlerinde Cuma ve Cumartesi günü amfi tiyatroda yapılacak. Buradan 4 büyük taraftar derneklerine teşekkürlerimizi sunuyorum. Kan bağışı kampanyasına da halkımızın destek vermesini bekliyoruz." dedi.