Sakarya'da 4 kişinin öldüğü kazada asli kusur verilen, 7 ay sonra serbest bırakılan ve 200 bin lira kefaletle yurt dışı yasağı kaldırılan gurbetçiye verilen 8 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Fransa'ya giden sürücü dönmedi. Ölenlerin yakınları, karşı çıkmalarına rağmen yurt dışı yasağı kaldırılan sürücünün bir daha geri dönmeyeceğini söylüyor.

Hendek ilçesi TEM Otoyolu'nda 14 Ağustos 2011'de S.O. yönetimindeki yabancı plakalı cip, aynı istikamete giden ve iftar davetinden dönen ailenin içinde bulunduğu Tefik Çakıroğlu'nun kullandığı 54 SA 209 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Çakıroğlu'nun eşi Reyhan Çakıroğlu (32) ile 6 aylık oğlu Harun Mert, annesi Melek Çakıroğlu (62) ve teyzesi Melike Erarslan (61) hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Tevfik ve kızı Tuana Çakıroğlu, cip sürücüsü S.O. ile aynı araçta bulunan 4 kişi yaralandı.

Kazanın ardından cip sürücüsü S.O., 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçlamasıyla tutuklandı. Trafik kazası tespit tutanağına göre, S.O.'nun arkadan çarpma kusurunu ihlal ettiği ve asli kusurlu olduğu belirtildi. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada cip sürücüsü kazadan yaklaşık 7 ay sonra ilk duruşmada yurt dışı yasağı konarak tahliye edildi. Daha sonra S.O.'nun yurt dışına çıkış yasağı 200 bin TL nakdi teminat yatırma koşuluyla kaldırıldı. S.O.'nun avukatı, müvekkilinin 200 bin TL'lik teminatı ödeme gücünün olmadığını ileri sürerek teminat miktarının düşürülmesini talep etti. Çakıroğlu'nun avukatı ise sanığın aracının bedelinin yaklaşık 200 bin TL olduğunu, maddi gücünün olmadığı hususunun doğru olmadığını, sanığın dönmeyebileceğini belirterek, yurt dışı yasağının kaldırılmamasını istedi. S.O.'nun yurt dışı yasağı banka teminatıyla kaldırıldı.

15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan S.O., yargılanma sonuçlanmadan Fransa'ya gitti. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sürücü S.O.'yu 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık ve mağdur tarafın yakınları davayı Yargıtay'a temyize götürdü. Dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı. S.O. hakkında verilen 8 yıl 4 ay hapis cezası kesinleşti. Ancak sanık yurt dışından dönmedi.

Kazada annesi, eşi, oğlu ve teyzesini kaybeden Tefik Çakıroğlu, adaletin yerini bulmadığını belirterek, "Sanığın cezası onandı. Ancak cezasını çekmedi. Tahliye edilirken yurt dışı yasağı konsaydı bugün cezaevinde olacaktı. Gelip teslim olacağını düşünmüyorum. Adalete güvenimiz kalmadı." dedi.