Ankara'yla özdeşleşen Kuğulu Park'ta bugünlerde farklı bir heyecan yaşanıyor. Parkın 3 siyah kuğusuna yumurtadan yeni çıkan bebek 3 kuğu daha katıldı. Pazartesi günü dünyaya gelen yavrulardan biri bugün anne ve babasının nezaretinde ilk kez suya girerek yüzmeyi öğrendi.

Kuğulu Park'ta bulunan kuğuların yeni yavruları oldu. Pazartesi günü yumurtadan çıkan yavrular parkın gözdeleri arasına girdi. Bugün ilk kez anne ve babasının kontrolünde dışarı çıkan 4 günlük bir siyah kuğu yavrusu suya girdi, yüzdü, anne ve babasından yüzme talimatları aldı. Anne ve baba kuğunun bir an olsun yalnız bırakmadığı yavru, nasıl yüzüleceğini de onlardan öğrendi. Yavrunun zorlandığı ya da yanlış yüzdüğü anlarda anne ve baba kuğular, gagalarıyla iterek ona yol gösterdi. Zaman zaman ses de çıkaran ebeveyn kuğular, yavrunun yüzmeyi öğrenmesini sabırla bekledi. Gri tüyleriyle parkın maskotu haline gelen yavru kuğu, yorulunca yuvasına giderek dinlendi.

Vatandaşlar da yavru kuğuya yoğun ilgi gösterdi. Yavru kuğunun anne ve babasından aldığı yüzme dersini merakla izleyen vatandaşlar, bu anları fotoğraflamayı da ihmal etmedi. Belediyenin park görevlisi yavrulardan sadece birinin suya indiğini belirterek, “Bugünlerde herkesin gözü bu yavruların üzerinde. İçlerinden bir tanesi ilk kez dışarı çıktı, anne ve babasıyla yüzmeyi öğrendi. Anne ve baba kuğular, parkta bulunan kaz, ördek, kuğu, güvercin gibi diğer kuşların yuvaya yaklaşmasına bile izin vermiyor.” diye konuştu.

Bu arada Çankaya Belediyesi de resmi Twitter hesabından üç yavruya isim arandığını duyurdu. Belediyenin hesabından, “Kuğulu Park'taki kuğularımıza 3 yeni üye katıldı. Şimdi hep birlikte 3 yavrumuza isim buluyoruz. Önerileriniz lütfen...” mesajı paylaşıldı. Kısa sürede üç yavruya isim önerileri gelmeye başladı. Ünlü yazar Buket Uzuner, yavrular için akça-karaca-alaca önerisinde bulunurken, diğer Twitter kullanıcılarından barış-zafer-özgür, gezi-duman-özgürlük, güneş-yağmur-toprak, ali-ismail-korkmaz, duman-karakız-prenses gibi öneriler geldi.