Kapıçam Mesire Alanı'nda oluşturulan zorlu parkurdaki yarışlara 35 ilden ve İran'dan 80 off-road aracıyla 160 sporcu katıldı.

Pilotların çamur, rampa ve virajlı yollarda dereceye girebilmek için ortaya koyduğu mücadele ilgiyle izlendi. Yarışlarda zarar gören 15 araç kullanılamaz hale geldi.

Çamura saplanan ve rampadan çıkamayan birçok araç, iş makineleriyle kurtarıldı. 

Yarışların sonunda S1 kategorisinde Bülent Vural birinci, Hasan Çankır ikinci ve Abdullah Çelik üçüncü oldu. S2 kategorisinde Ali Nemati birinciliği, Ali Kezm ikinciliği, Akkan Zare üçüncülüğü elde etti.

S3 kategorisinde Haceli Som birincilik, Adil Müftüğlu ikincilik, Halil Arıkan da üçüncülük kürsüsüne çıktı. S4 kategorisinde de Hüseyin Bişi birinci, Çağdaş Bağdatlı ikinci ve Hatip Mehmet Yılmaz üçüncü oldu.

Bayanlar kategorisinde de Fatma Yorulmaz birinciliğe, Suzan Yıldırım ikinciliğe ve Hülya Şereflişan üçüncüğe ulaştı.

Finale kalan sporcuların kupaları, Kahramanlar Offroad Spor Kulübü Başkanı Sinan Bağdatlı ve ilgililer tarafından verildi.

Ayrıca, yarışlara katılan pilotlar için 10 fidan dikilecek.

4. KAHRAMANMARAŞ OFF-ROAD OYUNLARI FOTOĞRAFLARI

- Kulüp Başkanı Bağdatlı

Kulüb Başkanı Bağdatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta off-road etkinliğinin 4'üncüsünü yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şehir dışından yaklaşık 300 off-road aracının geldiğini, bunlardan 80'inin kıyasıya mücadele verdiğini dile getiren Bağdatlı, İran'dan da katılımcılar olduğunu, onların da 3 kupa aldığını anlattı.

Bağdatlı, 35 ilden katılımın olduğu yarışların bu yıl çok zorlu parkurda gerçekleştirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"15 aracımız kırıldı. Kırılan araçları kurtarıcılarla misafirlerimizin evlerine gönderiyoruz. Daha önceki yıllarda 1 ya da 2 araçta kırılma olurken, bu zorlu parkurda 15 civarında araç kırıldı. Biz parkuru daha önceki şampiyonların görüşlerini alarak yapma gereği duyduk. Herkes zorlu olsun istedi, biz de son derece eksrem, kırıcı parkur yaptık. Bu yarışmanın amacı hız yapmak değil, ralli yapmıyoruz. Doğada zorluklarla mücadele ediyoruz."

Kahramanmaraş'ın off-road oyunlarını Akdeniz'de ilk başlatan kent olduğuna dikkati çeken Bağdatlı, bu oyunlarda her zaman öncülük yaptıklarını, şehrin doğasının bu tür sporlara müsait olduğunu söyledi.

Bağdatlı, off-road da ulusal yarışın ayağını almak istediklerini, bunu başarmaları halinde Kahramanmaraş'ın Türkiye'de off-road merkezi olabileceğini sözlerine ekledi.

- "Eşimin başarısı bana ders oldu"

Bayanlar klasmanının birincisi Fatma Yorulmaz da yaklaşık 2 yıldır eşi sayesinde off-road sporuyla ilgilendiğini belirterek, başarısını eşine borçlu olduğunu anlattı.

Eşinin cesaretlendirmesi sayesinde kendisini güvende hissettiğini aktaran Yorulmaz, "Eşimin de daha önceden birincilikleri vardı. Eşimin başarısı bana ders oldu. Ben de bayanlar klasmanında birinci oldum" diye konuştu.