Komşumuz Suriye' de ki iç savaş sebebiyle Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar için Osmaniye'nin Düziçi ilçesine 4 milyon liraya yaptırıldığı iddia edilen ve kullanıma hazır halde olan Konaklama Tesisi 2,5 yıldır açılmayı bekliyor.

2013 yılında yapımı tamamlanan tesis için 30 civarında temizlik işçisi ve 50 adet de güvenlik personeli alımı ihalesi yapılmış ve işbaşı yaptırılmıştı. Konaklama tesisinin devlete maliyetinin ise 4 milyon TL'yi bulduğu iddia edilirken, 2,5 yıldır açılmaması ise ilde 'Açılmadan Kapanan Kamp' ünvanını aldı.

Haruniye Kaplıcası yolu üzerinde eskiden Berke barajının inşaatında araç parkı olarak kullanılan alana kurulan ve 750 civarında tam donanımlı konteynırın yerleştirildiği konaklama tesisinde, güvenlik noktaları, hastane, market, ofisler ve gözlem odası, kayıt noktaları ile yaklaşık 3 bin 500 ile 4 bin civarında Suriyeli misafirleri ağırlayacak şekilde bekletiliyor.

Düziçi ilçesine ikinci kamp kurulmasının planlandığını ifade eden dönemin Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, ilk incelemelerden sonra ''Haruniye Kaplıcası yolunda, eskiden baraj inşaatında araç parkı olarak kullanılan yeri inceledik. Burayı 700-750 konteyneri yerleştirebileceğimiz bir alan olarak gördük. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bunun neticesini Ankara ile paylaşacağız. Ankara'nın bu konuda vereceği talimat üzerine de çalışmalarımızı sonlandıracağız. Burada 5'er kişilik konteynerlerde tahmini 700 konteyner üzerinden, 3 bin 500-4 bin civarında misafirimiz daha olacak. Bu konuyla ilgili çalışmalar için buradayız.'' açıklamasını yapmıştı.

Vali Cerrah, kamp kurulduktan sonra 22 Ocak 2013'te Konaklama tesisinde yaptığı son incelemenin ardından şu açıklamayı yapmıştı: "Düziçi'nde 500 konteynırımız var. 5 kişilik aileleri yerleştirmiş olsak 2 bin 500-3 bin kişiyi yerleştirmiş olacağız. Artabilir, eksilebilir. En geç 15 Şubat'a kadar konteyner kentimize de Suriyelileri yerleştireceğiz''

Verilen tarihten 2.5 yıl geçmesine rağmen kampın hala açılamaması dikkat çekiyor.